שושני תפוחים בדבש

מתכון של תום פרנץ - שף הבית של קונסטרוקטה האומר: "אלו עוגיות יפהפיות ומעודנות מבצק חמאה פריך. מאוד קלות להכנה וישמחו כל אחד בראש השנה. המתכון בגלל החמאה אולם אפשר להשתמש במחמאה והתוצאה תהיה מושלמת, פרווה וטבעונית"

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות יפה

מצרכים ל-12 שושנים

2 תפוחים קטנים חצויים ומגולענים, פרוסים לפרוסות דקיקות
2 כפות סוכר חום
1 כף דבש
3 כפות מים
1 כוס קמח תופח
60 גרם חמאה או מחמאה רכה מאוד (לא מומסת)

להגשה

אבקת סוכר
קינמון

אופן ההכנה

מניחים בסיר בינוני את פרוסות התפוחים, סוכר חום, דבש ומים. מחממים על אש בינונית כ- 5 דקות עד שמתרככים מעט.

יש להיזהר מבישול יתר, התפוחים צריכים להיות מספיק רכים כדי שנוכל לגלגל אותם בבצק.
מעבירים את התפוחים לצלחת שטוחה כדי שיצטננו.

שומרים את מי הבישול שבסיר.

מניחים בקערה חמאה, קמח ו- 3  כפות מנוזלי הבישול של התפוחים. מעבדים ביד לבצק חלק ואחיד.

מקררים במקרר כ- 30 דקות.

מעבירים למשטח עבודה מקומח.

מחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים כל מחצית לעלה מלבני ודק באורך 15-18 ס"מ.

פורסים פרוסות דקות מהבצק, של 1 וחצי עד 2 ס"מ בערך.

מכל עלה צריכים לצאת 6 פסי בצק.

מניחים פס בצק לרוחב משטח העבודה.

ומסדרים עליו כ- 5 פרוסות תפוחים חופפות כאשר הכיפה (החלק העגול של פרוסת התפוח) מציצה מעל פס הבצק.

מגלגלים את הבצק מצד אחד לשני.

מניחים במנג'ט ובתבנית שקעים.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות יפה.

מצננים מעט.

יוצקים מעל בעזרת כף את שאר נוזלי הבישול של התפוחים.

אם חסר מברישים במעט דבש שמוהלים במים.

לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר וקינמון עם מסננת.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה