שטרודל פטריות גבינה כחולה ואגוזי מלך

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכונים לארוחת שבועות מלאה ומקורית בה כל מנה מתכתבת עם אחת מבירות הקולינריה האירופאיות: למנה ראשונה ביקור באיטליה עם ריזוטו סלק וגבינת פטה, למנה עיקרית טוויסט לשטרודל האוסטרי בגרסה מלוחה עם שטרודל פטריות אגוזי מלך וגבינה כחולה, ולקינוח מצרפת קרמשניט שלוש שכבות עם תותים ופירות יער

מצרכים ל-6 מנות

2 שיני שום

2 כרישה

600 גר' מיקס פטריות (פורטבלו, צדפה ושיטאקי)

שמן זית כתית מעולה

2 כפות קמח

150 מ"ל מים

מלח

פלפל שחור

50 גר' אגוזי מלך

50 גר' גבינה כחולה (רוקפור, גורגונזולה, סטילטון, או כל גבינה אחרת לפי הטעם)

6-8 דפי בצק פילו

100 גר' חמאה ללא מלח

שומשום

אופן ההכנה

קלפו וקצצו את שיני השום.

שטפו היטב את הכרישה וחתכו אותו לרצועות דקות.

חממו מעט שמן זית במחבת.

בשלו את השום והכרישה על אש בינונית עד שיתרככו ויקבלו גוון חום.

בינתיים נקו את הפטריות וקלפו.

הוסיפו את הפטריות למחבת.

הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

ערבבו במשך מספר דקות.

כאשר הפטריות מתחילות להוציא נוזלים, הוסיפו קמח וערבבו למשך כ-2 דקות נוספות.

הוסיפו מים ובשלו על אש בינונית למשך כ-10 דקות.

קלפו את אגוזי המלך וחתכו את הגבינה הכחולה.

ערבבו עם מילוי הפטריות.

הסירו מהאש והניחו לתערובת להתקרר לגמרי.

המיסו את החמאה.

חממו מראש תנור (בחלקו העליון והתחתון) ל- 200 מעלות.

הניחו נייר אפייה בתבנית.

שימו את בצק הפילו והברישו אותו בעדינות באמצעות החמאה המומסת.

חזרו על הפעולה עם יתר דפי בצק הפילו.

אפו אותו בחלקו עליון של התנור.

שימו את מילוי הפטריות על גבי הצד הארוך של בצק הפילו.

השאירו את הקצוות ריקים.

גלגלו את הבצק בזהירות.

הברישו את השטרודל באמצעות החמאה ופזרו שומשום.

הניחו את השטרודל בחלקו האמצעי של נייר האפייה.

הכניסו לחלקו התחתון והמחומם של התנור.

אפו במשך 30-35 דקות.

הוציאו מהתנור והניחו בצד למשך כ-10 דקות.

חתכו לפרוסות והגישו.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של Teka

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר