לבצק
200 גרם מרגרינה "עץ הזית בריאות מהטבע" לאפייה ללא מלח רכה
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
1 גביע שמנת חמוצה
1 חלמון
2 כפות סוכר
למלית
2 חלבונים
200 גרם צימוקים בהירים
200 גרם דבלים (תאנים מיובשים) קצוצות
200 גרם אגוזים קצוצים גס
150 גרם תמרים קצוצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס קוקוס
מרקחת פובידל למריחה
לציפוי
2 חלמונים
2 כפות שמן קנולה אקטיב
אבקת סוכר לזרייה
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
להכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.
להכנת המלית: מקציפים את החלבונים, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).
מחלקים את הבצק לארבעה. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.
טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.
