fbpx

שטרודל פירות יבשים

לבצק200 גרם מרגרינה "עץ הזית בריאות מהטבע" לאפייה ללא מלח רכה350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)1 גביע שמנת חמוצה 1 חלמון2 כפות סוכרלמלית2 חלבונים200 גרם צימוקים בהירים200 גרם דבלים (תאנים מיובשים) קצוצות200 גרם אגוזים קצוצים גס150 גרם תמרים קצוצים1/2 1 כוסות סוכר1/2 כוס שומשום1/2 כוס קוקוסמרקחת פובידל למריחהלציפוי2 חלמונים2 כפות שמן קנולה אקטיבאבקת סוכר לזרייהתבנית תנור מרופדת בנייר אפייהלהכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.להכנת המלית: מקציפים את החלבונים, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).מחלקים את הבצק לארבעה. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

לבצק
200 גרם מרגרינה "עץ הזית בריאות מהטבע" לאפייה ללא מלח רכה
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
1 גביע שמנת חמוצה
1 חלמון
2 כפות סוכר

למלית
2 חלבונים
200 גרם צימוקים בהירים
200 גרם דבלים (תאנים מיובשים) קצוצות
200 גרם אגוזים קצוצים גס
150 גרם תמרים קצוצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס קוקוס
מרקחת פובידל למריחה

לציפוי
2 חלמונים
2 כפות שמן קנולה אקטיב
אבקת סוכר לזרייה
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

להכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.
להכנת המלית: מקציפים את החלבונים, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).
מחלקים את הבצק לארבעה. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.
טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר