fbpx

שטרודל תפוחים, דבש, צימוקים, אגוזים ושוקולד

חומרים ל- 2 רולדות:למלית:20 ג’ חמאה1/2 כוס דבש דבורים טהור5-6 תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גסכוס וחצי שוקולד מריר קצוץ גס1 כפית גדושה של קינמון1/2 כוס צימוקים1 כף קורנפלור1 שוט בד אפללבצק:12 עלי פילו (6 לכל רולדה)100 גרם חמאה מומסת למריחה על העליםפירורי לחם ומעט סוכראבקת סוכר להגשהאופן ההכנה:במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים דבש, קינמון ותפוחים ומערבבים.מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים (כ-10 דקות).בקערית ממיסים קורנפלור ב-2 כפות מים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ואגוזים.מבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים.מצננים לחלוטין ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ושוט בד אפל.מניחים עלה פילו על נייר אפייה.מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי לחם ומעט סוכר ומכסים בעלה נוסף. חוזר חלילה – עד העלה האחרון אותו מברישים מעט גם כן.מפזרים עוד פירורי לחם.מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים המצוננת.מגלגלים לקבלת רולדה (את הקצוות בצדדים מקפלים פנימה שהמילוי לא יזלוג).מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור.חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.מברישים מבחוץ בחמאה מומסת.אופים בחום של 200 מעלות, כ- 25 דקות. מצננים מעט.פורסים לפי הסימון.מקשטים באבקת סוכר ומגישים.www.morane.co.il
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל- 2 רולדות:
למלית:
20 ג’ חמאה
1/2 כוס דבש דבורים טהור
5-6 תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
כוס וחצי שוקולד מריר קצוץ גס
1 כפית גדושה של קינמון
1/2 כוס צימוקים
1 כף קורנפלור
1 שוט בד אפל

לבצק:
12 עלי פילו (6 לכל רולדה)
100 גרם חמאה מומסת למריחה על העלים
פירורי לחם ומעט סוכר
אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:
במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים דבש, קינמון ותפוחים ומערבבים.
מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים (כ-10 דקות).
בקערית ממיסים קורנפלור ב-2 כפות מים ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים גם צימוקים ואגוזים.
מבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים.
מצננים לחלוטין ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ושוט בד אפל.
מניחים עלה פילו על נייר אפייה.
מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי לחם ומעט סוכר ומכסים בעלה נוסף. חוזר חלילה – עד העלה האחרון אותו מברישים מעט גם כן.
מפזרים עוד פירורי לחם.
מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים המצוננת.
מגלגלים לקבלת רולדה (את הקצוות בצדדים מקפלים פנימה שהמילוי לא יזלוג).
מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור.
חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
מברישים מבחוץ בחמאה מומסת.
אופים בחום של 200 מעלות, כ- 25 דקות.
מצננים מעט.
פורסים לפי הסימון.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

www.morane.co.il

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר