שטרודל תפוחים של קפולסקי

קונדיטוריית קפולסקי מציעה לקראת ט"ו בשבט מתכון לשטרודל תפוחים כחלק ממגוון מאפים ועוגות המשלבים את פירות ארצנו, כמו עוגת שמרים אגוזים, עוגיות פירות יבשים, סאבלה שקדים, פאי תפוחים ופאי אגסים

ניתן לשדרג את המילוי באמצעות אגוזים קצוצים או צימוקים מושרים ביין. צילום אנטולי מיכאלו
ניתן לשדרג את המילוי באמצעות אגוזים קצוצים או צימוקים מושרים ביין. צילום אנטולי מיכאלו

חומרים לבצק

1 כוס קמח

2 כפות שמן קנולה

6 כפות מים קרים

1 כף סוכר

1 חלמון ביצה

קורט מלח

אופן הכנת הבצק

את הבצק מומלץ להכין יום קודם.

מכניסים למיקסר את כל החומרים יחד ומערבבים בעזרת וו לישה.

לשים את הבצק כ- 7 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק אחיד וגמיש.

בסיום יש להכין כדור מהבצק, למשוח במעט שמן (למניעת ייבושו), לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ללילה.

חומרים למילוי תפוחים

5 תפוחים קטנים מסוג גראנד סמיט

4 כפות סוכר חום

1/4 כפית קינמון

1/2 לימון מגורד

1 כף אינסטנט פודינג וניל

צילום אנטולי מיכאלו
צילום אנטולי מיכאלו

אופן הכנת מילוי התפוחים

לקלף את התפוחים ולגלען את הגרעינים.

בעזרת פומפייה דקה לגרר את התפוחים.

את גרידת התפוחים יש לסחוט מהמיץ (מילוי התפוחים צריך להיות יבש).

להוסיף את כל החומרים יחד לתפוחים המגורדים והסחוטים.

לערבב עד קבלת מילוי אחיד.

אם רוצים

ניתן לשדרג את המילוי באמצעות אגוזים קצוצים או צימוקים מושרים ביין.

אופן הכנת השטרודל

מרדדים את הבצק לצורה מלבנית בעזרת מערוך.

רצוי לשמן מעט את משטח העבודה, על מנת שהבצק לא ידבק לשיש.

לרדד את הבצק לעובי דק מאוד עד מראה שקוף ברובו.

מעבירים את הבצק על גבי מגבת מטבח ומותחים את הבצק לכל הכיוונים.

מניחים את מילוי התפוחים בצמוד לקצה הרחב של הבצק.

מתחילים לגלגל את הבצק על המילוי עד סוף התהליך. פעולת הגלגול נעשית בעזרת המגבת – מהדקים את השטרודל היטב בעזרת המגבת שיהיה הדוק ונוקשה.

אפייה

מחממים תנור מראש לחום גבוה בטמפרטורה של 200 מעלות.

מומלץ לשמן את השטרודל עם מעט שמן מעל ולהכניס לתנור.

אופים עד הזהבה במשך 25 דקות.

קפולסקי – שדרות ביאליק 40 רמת השרון. 03-6287358

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה