שטרודל תפוחי אדמה ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

מתכון של רשת טיב טעם המשלב חומרי גלם איכותיים ויוצר הרמוניה של טעמים

מברישים את הרולדות בחמאה. ‏ אופים 20 דקות או עד שהמאפים פריכים וזהובים
מברישים את הרולדות בחמאה. ‏ אופים 20 דקות או עד שהמאפים פריכים וזהובים. צילום אפיק גבאי

חומרים ל-2 רולדות

‏8 עלי פילו (מופשרים לילה במקרר)

‏50 גרם חמאה מומסת להברשת העלים

‏4 תפוחי אדמה בקליפתם

‏100 גרם גבינת דנה בלו (כמו (Grand d’Or

‏100 גרם גבינת קומבוזולה (כמו Kaserei)

‏4 ארטישוקים צלויים וקצוצים

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

‏ מחממים תנור ל-190 מעלות.

‏ אופים תפוחי אדמה כשעה עד לריכוך.

מצננים, קולפים ומועכים לפירה.

‏ מוסיפים לפירה גבינות וארטישוקים צלויים ומערבבים.

טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל.

‏ משמנים 4 עלי פילו בחמאה ומניחים זה על גבי זה באופן חופף. מניחים חצי מכמות המלית במרכז ערימת הפילו לאורכה ומגלגלים לרולדה.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכינים באותה צורה את הרולדה השנייה.

מברישים את הרולדות בחמאה.

אופים 20 דקות או עד שהמאפים פריכים וזהובים.

מגישים חם.

הערה

אם מכינים מראש, מחממים תנור ל-200 מעלות ומחממים את השטרודל 10 דקות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה