שטרודל תפוחי אדמה עם ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

מתכון של רשת טיב טעם לאניני טעם, עם מעטפת פריכה של בצק פילו ובתוכה מלית פירה תפוחי אדמה, ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

אם מכינים מראש, מחממים תנור ל-200 מעלות ומחממים את השטרודל 10 דקות
אם מכינים מראש, מחממים תנור ל-200 מעלות ומחממים את השטרודל 10 דקות. צילום אפיק גבאי

חומרים לשתי רולדות

‏8 עלי פילו (מופשרים לילה במקרר)

‏50 גרם חמאה מומסת להברשת העלים

‏4 תפוחי אדמה בקליפתם

‏100 גרם גבינת דנה בלו כמו זו של Grand d’Or

‏100 גרם גבינת קומבוזולה כמו זו של Kaserei

‏4 ארטישוקים צלויים וקצוצים

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

‏ מחממים תנור ל-190 מעלות.

‏ אופים תפוחי אדמה כשעה עד לריכוך. מצננים, קולפים ומועכים לפירה.

‏ מוסיפים לפירה גבינות וארטישוקים צלויים ומערבבים.

טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל.

‏ משמנים 4 עלי פילו בחמאה ומניחים זה על גבי זה באופן חופף.

מניחים חצי מכמות המלית במרכז ערימת הפילו לאורכה, ומגלגלים לרולדה.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכינים באותה צורה את הרולדה השנייה.

מברישים את הרולדות בחמאה.

‏ אופים 20 דקות או עד שהמאפים פריכים וזהובים.

מגישים חם.

אם מכינים מראש, מחממים תנור ל-200 מעלות ומחממים את השטרודל 10 דקות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה