שיפודי ירקות טמפורה מתובלים במיסו, בויניגרט של צ'ילי וליים

 

30 שיפודים

חומרים לשיפודים:
2 בטטות גדולות
2 חצילים בינוניים קלים
4 קישואים
חצי כוס שמן זית
כפית מלח
2 כוסות קמח טמפורה
150 מ"ל מים
3 כפות מיסו לבן
100 גרם פנקו
שמן קנולה לטיגון
30 שיפודי עץ קטנים

חומרים לרוטב הליים:
1 כוס מיץ ליים. אם אין, אז מיץ לימון
60 גר סוכר לבן
1 יח' פילפל אדום חריף
מעט כוסברה לעיטור

אופן ההכנה:
השיפודים:
לשטוף את הירקות, לקלף ולחתוך לקוביות של 2.5 ס"מ.
לשים את כל הקוביות בקערה.
לשפוך את שמן הזית והמלח.
לערבב היטב.
להניח את הקוביות על תבנית לתנור מרופדת בנייר אפיה.
להכניס לתנור המחומם ל- 250 מעלות לכ- 15 דקות.
על כל שיפוד לשפד בטטה, חציל וקישוא.
בקערה לערבב את קמח הטמפורה, המיסו והמים, ולטרוף במטרפה.
לחמם את השמן בסיר טיגון.
לטבול את השיפודים בתוך הטמפורה, לאחר מכן בפנקו, ומיד לטגן.

רוטב הצ'ילי ליים:
לשפוך את מיץ הליים או הלימון לבלנדר.
את הפילפל האדום לנקות מהגרעינים ולהכניס לבלנדר יחד עם הסוכר, ולטחון היטב.
לקצוץ את הכוסברה, ולעטר את הרוטב בכוסברה הקצוצה.

הגשה:
להניח את השיפודים על צלחת הגשה, ובמרכזה להניח קערה עם רוטב הצ'ילי ליים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה