שיפודי סאטה שקדים

רון יוחננוב בעל הבלוג מבשלים ואופים עם רון יוחננוב מציע עבור מותג קליית גת מתכון לשיפודי סאטה בממרח שקדים ובהגשה אורז עם בוטנים

מגישים את השיפודים החמים עם הרוטב ליד ואורז לבן. מקשטים בכוסברה טרייה ובוטנים קלויים. צילום רון יוחננוב

רכיבים

500 גרם פרגית עוף חתוכה לקוביות באורך 2 ס"מ

למרינדה

2 שיני שום כתושות

מעט צ'ילי אדום טרי קצוץ דק

3 כפות רוטב סויה

200 מ"ל חלב קוקוס (אפשר גם קרם קוקוס)

מעט כורכום

לרוטב

2 כפות שמן זית

100 גרם ממרח שקדים טבעי כמו של קליית גת

50 מ"ל חלב קוקוס

1 כף סילאן

1 שן שום כתושה

מעט צ'ילי אדום טרי קצוץ דק

מלח, פלפל שחור

להגשה

כוסברה טרייה, בוטנים קלויים (אם רוצים)

צילום רון יוחננוב

אופן ההכנה

מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המרינדה.

מוסיפים את קוביות הפרגית.

מעבירים למקרר לפחות ללילה.

מחממים תנור ל-220 מעלות במצב גריל.

משפדים את קוביות הפרגית על שיפודים.

מניחים בתבנית אפייה.

עבירים לתנור וצולים עד השחמה או למידת העשייה הרצויה.

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

הגשה

מגישים את השיפודים החמים עם הרוטב ליד ואורז לבן.

מקשטים בכוסברה טרייה ובוטנים קלויים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה