שיפודי סטייק פרגית

 

רכיבים ל-4 סועדים:
"סטייק פרגית" של טבעוף (חבילה וחצי)
נקטרינה צהובה
ראש פאק צ'וי
10 מל' שמן זית
לימון, חציו סחוט, חציו קצוץ במלואו (עם קליפה) לקוביות מזעריות
עגבנייה קלופה וללא ליבה, בשר החתוך לקוביות קטנות
15 גר' שקדים, קצוצים
רבע צרור נענע מופרד לעלים שטוף יבש, וחתוך ל"שערות”.
פלפל ארבע העונות גרוס במקום
מלח ים אפור
שיפודים יפים

אופן ההכנה:
מחממים גריל (מנגל).
חותכים את הנקטרינה לשמיניות.
משפדים קובייה של פרגית וירח נקטרינה על שיפוד עבה.
מפלפלים ומושחים בשמן זית.
מרתיחים מים מומלחים.
מכינים קערת קרח ומים לצידה.
מפרידים את עלי הפאק צ'וי אחד ממשנהו, חולטים אותם כ-5 שניות ומעבירים אותם למי הקרח.
כשהם צוננים, מוציאים ומייבשים אותם.
ממליחים את השיפודים ומניחים על הגריל.
בינתיים לוקחים את שארית שמן הזית, הלימון העגבנייה, הנענע והשקדים ומערבבים לסלסה. ממליחים ומפלפלים.
מניחים שני שיפודים על כמה עלי פאק צ'וי חלוטים, מפזרים מעל את הסלסה ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה