שיפוד פרגית עם אפרסקים טריים ברוטב בלסמי וסילאן

חומרים פרגית – 6 יחידותאפרסק – 6 יחידות בינוני בשל ומוצקחופן עלי נענעגרדת לימון ומיץ מלימון אחדשמן זית – 6 כפותמעט צ'ילי יבש4 כפות סוכררוטבחצי כוס בלסמי -> לצמצם על האש כ-5-7 דקות5 כפות סילאן להוסיף לבלסמי2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד דק להוסיף גםאופן הכנהלחתוך פרגיות לרצועות של 2.5 ס"מלשטוף אפרסקים ולחתוך לרבעיםלקצוף דק עת עלי הנענעלשים הכל בקערת ערבוב להוסיף גרדת לימון, מיץ לימון + שמן זית ומעט צ'ילי וסוכר חום. לערבב הכל היטב, לתת לנוח יחד כשעה-שעתיים. אח"כ לשפד על שיפוד, לצלות על גריל, לפזר מלח גס, לזלף מעל הפרגיות את הרוטב.להגיש עם תירס קלוי, חמאה ומלח ים, עם טבעות בצל סגול בגריל

חומרים
פרגית – 6 יחידות
אפרסק – 6 יחידות בינוני בשל ומוצק
חופן עלי נענע
גרדת לימון ומיץ מלימון אחד
שמן זית – 6 כפות
מעט צ'ילי יבש
4 כפות סוכר

רוטב
חצי כוס בלסמי -> לצמצם על האש כ-5-7 דקות
5 כפות סילאן להוסיף לבלסמי
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד דק להוסיף גם

אופן הכנה
לחתוך פרגיות לרצועות של 2.5 ס"מ

לשטוף אפרסקים ולחתוך לרבעים

לקצוף דק עת עלי הנענע

לשים הכל בקערת ערבוב להוסיף גרדת לימון, מיץ לימון + שמן זית ומעט צ'ילי וסוכר חום. לערבב הכל היטב, לתת לנוח יחד כשעה-שעתיים. אח"כ לשפד על שיפוד, לצלות על גריל, לפזר מלח גס, לזלף מעל הפרגיות את הרוטב.

להגיש עם תירס קלוי, חמאה ומלח ים, עם טבעות בצל סגול בגריל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר