שיפוד פרגית עם אפרסקים טריים ברוטב בלסמי וסילאן

 

חומרים
פרגית – 6 יחידות
אפרסק – 6 יחידות בינוני בשל ומוצק
חופן עלי נענע
גרדת לימון ומיץ מלימון אחד
שמן זית – 6 כפות
מעט צ’ילי יבש
4 כפות סוכר

רוטב
חצי כוס בלסמי -> לצמצם על האש כ-5-7 דקות
5 כפות סילאן להוסיף לבלסמי
2 ס”מ ג’ינג’ר מגורד דק להוסיף גם

אופן הכנה
לחתוך פרגיות לרצועות של 2.5 ס”מ

לשטוף אפרסקים ולחתוך לרבעים

לקצוף דק עת עלי הנענע

לשים הכל בקערת ערבוב להוסיף גרדת לימון, מיץ לימון + שמן זית ומעט צ’ילי וסוכר חום. לערבב הכל היטב, לתת לנוח יחד כשעה-שעתיים. אח”כ לשפד על שיפוד, לצלות על גריל, לפזר מלח גס, לזלף מעל הפרגיות את הרוטב.

להגיש עם תירס קלוי, חמאה ומלח ים, עם טבעות בצל סגול בגריל






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה