שלושה יינות חדשים ממרש

יבואנית היינות מרש ממשיכה לחדש עם יינות מאוסטרליה ומניו זילנד – שני אדומים ולבן אחד: סוביניון בלאן ניו זילנדי של סיימון ווגהורן, זוכה סדרתי במדליות זהב. מקור הענבים במספר כרמים מאזור מרלבורו שבניו זילנד

יבואנית היינות מרש ממשיכה לחדש עם יינות מאוסטרליה ומניו זילנד – שני אדומים ולבן אחד:

יקב אסטרולב, מרלבורו סוביניון בלאן 2008
Astrolabe, Marlborough Sauvignon Blanc 2008
סוביניון בלאן ניו זילנדי של סיימון ווגהורן, זוכה סדרתי במדליות זהב. מקור הענבים במספר כרמים מאזור מרלבורו שבניו זילנד. לאחר אביב חמים, הגיעה עונת הבשלה אידיאלית: חמימה, יבשה וקורטוב גשם. הפרי נבצר בערבים הקרירים והגרגרים הופרדו מהשדרות ונסחטו קלות. התירוש תסס במיכלי פלדת אל-חלד בטמפרטורה נמוכה על מנת לאפשר מיצוי טעמים מירבי. ליין צבע קש בהיר עם גוונים ירקרקים. הארומות הבולטות הן של דומדמניות ופסיפלורה, אליהן מתווספים גוונים של עשב לימון וקליפת ליים. הגוף בינוני-מלא (13.5%) עם תחושת טריות חדה וסיומת ארוכה. מתאים מאוד לפירות ים ודגים, מנות אסייתיות, וצלחת גבינות לבנות חצי קשות. .
GOLD Medal IWSC – London
2008 Sauvignon Blanc Trophy Winner at the IWSC
Winestate Magazine, 5 Stars Best of Style

יקב קלסקי, קלרי 2008
Kalleske, Clarry's 2008
קלרי 2008 מורכב מגרנאש (60%), שירז (30%) ומטרו (10%) מכרמים אורגנים. היינן, טרוי קלסקי, אחד מחמשת הייננים הצעירים המובילים בדרום אוסטרליה, בצר את הגרנאש ואת המטרו בסוף מרץ, כחודש לאחר השירז. הזנים השונים הותססו "על הקליפות" בנפרד במשך כ- 7-14 ימים במיכלים "פתוחים" קטנים יחסית. לאחר התסיסה נסחט הגרנאש במסחטת סל והועבר לחביות אלון משומשות למשך 10 חודשים. לקראת הביקבוק הוסיף קלסקי את מרכיב השירז והמטרו שנועד לעבות את גוף היין ולהוסיף מורכבות. שנת בציר 2008 היתה אמורה להיות מושלמת אך הסתיימה בגל חום קיצוני. למזלנו, ענבי הגרנאש משגשגים במזג אוויר יבש. ליין צבע סגול-שחור בוהק וארומות של עוגת פירות יבשים, פרי שחור, שזיפים, שוקולד מריר ורמז לציפורן. הגוף עשיר בטעמים, הטאנינים מישיים והסיומת ארוכה. יין פירותי ונגיש שישמח את כל השותה אותו בחמש השנים הבאות.

יקב ת'ורן קלארק, שוטפייר שירז 2006
Thorn Clarke, Shotfire Shiraz 2006
שירז שוטפייר רידג' של ת'ורן-קלארק ממשיך לבסס את מעמדו בצמרת יינות ברוסה. בציר 2006 התאפיין בתקופת הבשלה מתונה וארוכה שהיטיבה עם הצבע והטעם. 100% ענבי שירז שנבצרו ממספר כרמים במזרח חבל ברוסה. הענבים המעוכים תססו על הקליפות במיכלים פתוחים, גדולים ובינוניים. לאחר מכן נסחטו והתירוש ה"חופשי" (free run) הופרד מהתירוש ונסחט בסחיטה החזקה (pressing). בחביות ובמיכלים עבר היין תסיסה שניה מלו-לאקטית. היין יושן בחביות אלון אמריקאי וצרפתי (40% חביות חדשות) מעל לשנה (14.5%). צבע שחור-סגול וניחוחות של אוכמניות, שזיפים ואניס. גוף מלא וחלק שמוביל לטעמי אוכמניות, שזיפים, ליקוריץ ושוקולד. סיומת ארוכה ומאוזנת עם מעט מנטה.
91 נקודות, ווין ספקטייטור 2007
מדלית זהב, 2007 Barossa Valley Wine Show

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר