שמנת שוקולד

חומרים400 מ"ל שמנת חמוצה200 מ"ל לבן או גיל100 גרם שוקולד מריר מומסכפית תמצית ונילאופן ההכנהמערבבים את השמנת והלבן ומחממים במיקרו כדקהלא לא להיבהל מהחימום הכוונה היא שהמסה לא תהיה מאוד קרה לפני שהיא פוגשת את השוקולד המומס.הסיבה לכך היא שכאשר השוקולד החם פוגש מסה קרה נוצר שוק טמפרטורה ואז השוקולד לא מתערבב באופן חלק עם המסה הקרה אלא מתפרק לגרגירים קטנים, והמרקם בפה הוא מרקם של חול.במקום לחמם במיקרו ניתן להוציא את השמנת והלבן מהמקרר כ – 20 דקות לפני ההכנה.מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים טוב טובמוסיפים את תמצית הוניל, והטעם מושלם.לשמור במקרר בכלי סגורגיוונים אפשריים להוסיף למנה המוכנה: 200 גרם פקאנים מסוכריםאו 100 גרם מחית נוגט

חומרים
400 מ"ל שמנת חמוצה
200 מ"ל לבן או גיל
100 גרם שוקולד מריר מומס
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה
מערבבים את השמנת והלבן ומחממים במיקרו כדקה

לא לא להיבהל מהחימום הכוונה היא שהמסה לא תהיה מאוד קרה לפני שהיא פוגשת את השוקולד המומס.

הסיבה לכך היא שכאשר השוקולד החם פוגש מסה קרה נוצר שוק טמפרטורה ואז השוקולד לא מתערבב באופן חלק עם המסה הקרה אלא מתפרק לגרגירים קטנים, והמרקם בפה הוא מרקם של חול.

במקום לחמם במיקרו ניתן להוציא את השמנת והלבן מהמקרר כ – 20 דקות לפני ההכנה.

מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים טוב טוב

מוסיפים את תמצית הוניל, והטעם מושלם.

לשמור במקרר בכלי סגור

גיוונים אפשריים להוסיף למנה המוכנה: 200 גרם פקאנים מסוכרים
או 100 גרם מחית נוגט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר