שמנת שוקולד

 

חומרים
400 מ"ל שמנת חמוצה
200 מ"ל לבן או גיל
100 גרם שוקולד מריר מומס
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה
מערבבים את השמנת והלבן ומחממים במיקרו כדקה

לא לא להיבהל מהחימום הכוונה היא שהמסה לא תהיה מאוד קרה לפני שהיא פוגשת את השוקולד המומס.

הסיבה לכך היא שכאשר השוקולד החם פוגש מסה קרה נוצר שוק טמפרטורה ואז השוקולד לא מתערבב באופן חלק עם המסה הקרה אלא מתפרק לגרגירים קטנים, והמרקם בפה הוא מרקם של חול.

במקום לחמם במיקרו ניתן להוציא את השמנת והלבן מהמקרר כ – 20 דקות לפני ההכנה.

מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים טוב טוב

מוסיפים את תמצית הוניל, והטעם מושלם.

לשמור במקרר בכלי סגור

גיוונים אפשריים להוסיף למנה המוכנה: 200 גרם פקאנים מסוכרים
או 100 גרם מחית נוגט






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה