שמעון לסרי חוזר ליבוא יין עם לבן ורוזה צרפתים מרעננים

אחרי כשלוש שנים בהן עסק ביבוא יינות עבור חנויות, מסעדות ואנשים פרטיים, ויעוץ בבניית תפריטי יין; חוזר שמעון לסרי, ידיד ותיק של מערכת אכול ושאטו ודמות מוכרת בענף, לעסקי יבוא יין עבור השוק הצרכני.

שמעון, מה החזיר אותך לייבוא מסחרי של יינות?
מי שהחזיר אותי היה פרדריק דוד מיקב VIGNOBLES DAVID בצרפת. דוד היה בארץ בזמן תערוכת ISRAWINEXPO, ושאל אותי למה איני מייבא יין לעצמי. זה אחרי שעשיתי את העסקה עם "גורמה שופ" במתחם בזל, שקנה כמה משלוחי יין כשר של פרדריק דוד, ועוד עסקת יבוא יינות ל"בית המשקאות של שחר" בירושלים.
פרדריק אמר לי שיש לו יין לבן טוב ורוזה טוב – ולמה שלא אקח ואדחוף אותם לשוק הישראלי.

מה אתה מייבא?
התחלתי לייבא יין לבן ורוזה, ואני ומוכר לאנשים פרטיים,  ולחנויות ולמסעדות. מחיר היין הלבן והרוזה לצרכן 85 ₪. בין החנוית: פורטו וינו, ודניאל בכיכר המדינה. הלבן הוא בלנד של ענבי שרדונה ורוסאן. הרוזה עשוי 50% ענבי סירה 25% סינסו, 20% גרנאש שחור, ו- 5% גרנאש לבן. זהו רוזה יבש – לא מתקתק כמו רוב הרוזה בארץ.
אני גם מייבא עבור בית הטבק והיין בראשון, יין אדום Chateau du Donjon 2008שנמכר ב– 65 ₪.

על היינות:
Esprit de Neptune 2009
יין לבן של יקב VIGNOBLES DAVID הצרפתי. זני הענבים: שרדונה ורוסאן . השרדונה התבגר במשך 12 חודש במיכלי נירוסטה והרוסאן בחבית צרפתית חדשה.
צבע היין צהוב–זהוב. האף אינטנסיבי ורב הבעה. הפה מלא בטעם אחורי אלגנטי מההתיישנות בחבית.
מתאים כאפריטיף לצד טאפאס פירות ים, סושי, דגים, מנות אוריינטליות. לשתות תוך שנה-שנתיים. להגיש קר כמובן.

Le Moulin de Maitre Cornille 2009
יין רוזה של של VIGNOBLES DAVID, עשוי מזני סירה (50%), סינסו (25%), גרנאש שחור (20%), גרנאש לבן (5%). היין התבגר במשך 6 חודשים במיכלי נירוסטה.
הצבע: ורדרד-רוזה עם נגיעות של נחושת. האף ארומטי ומעודן, רמז לגרגירי יער. פה מלא עם ארומה של גרגרי יער אדומים קטנים.
זהו יין אלגנטי שילווה היטב מלון, בשרים לבנים, אוכל ים תיכוני ואוריינטלי, סלטים ופירות קיץ.
היין טוב לשתייה במשך שנה עד שנתיים, וכדרכו של רוזה – יש להגישו קר.

Chateau du Donjon 2008
היקב ממוקם באזור מינרבואה, והיין מוגדר כאפלסיון Minervois A.O.C . זני הענבים: גרנאש שחור, סירה, קריניאן.
צבע היין רובי כהה, והוא מציע בלנד ארומטי של פירות אדומים בשלים ותבלינים. זהו יין עוצמתי, בנוי היטב, עם סיומת ארומטית ארוכה.
היין מתאים לבשר על הגריל, גבינות עזות טעם, וגם לאווז עשוי בדבש או עם יין פורט. בתנאים מתאימים היין יישמר ל- 10- 5 שנים.

שמעון לסרי, טל. 054-6535482






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה