שניצל אמנון

מספר השף חיים כהן:השניצל הזה הוא תוצר נסיונותי הכושלים להאכיל את הילדים שלי בדגים. הטעות הקריטית הייתה כשהדגים הגיעו עם הראש, וילדיי הטילו וטו על אכילתם, עד שלא נותרה לי ברירה אלא לפנות לאפיקים יצירתיים יותר.אז נולד הרעיון לקנות דגים טריים "מפולטים"- לבקש מהמוכר בחנות לפלט את הדגים, משמע, לנקות אותם מעור ועצמות, כך שבבית נוכל להכין אותם ממש כמו שניצל.מאז "היוולדו" של השניצל אמנון, הוא הפך למנה פופולרית ומבוקשת בתפריט השבועי של הילדים וגם שלנו, המבוגרים. כמעט כל ירק מבושל או טרי יכול להוות תוספת נהדרת למנה זו, כמו סלט ירקות טרי, קישואים, שעועית ירוקה או צהובה וכו'.אני, באופן אישי, אוהב לפרוס שתי פרוסות עבות של חלה, למרוח עליהן מעט מיונז, לשים ביניהן שניצל דג חם, שלוש פרוסות עגבניה, כמה טיפות שמן זית ומעט מלח גס, ולאכול בתענוג.חומרים (6 סועדים):6 נתחי פילה של אמנון של אמנון במשקל של כ-400 גרם, נקי מעור ועצמות (לבקש ממוכר הדגים לנקות את הדג מעור ועצמות) 1 ביצה כוס פירורי לחם מלחשמן זית או קנולה לטיגון לימון אחד חצוי לסחיטה על השניצל אופן הכנה:בקערה טורפים את הביצה והמלח היטב, טובלים את הדגים בביצה. מעבירים לקערת פירורי הלחם. את הפילה מהדקים משני צידיו, מנערים ומניחים בצד.במחבת מחממים שמן, מכניסים את הדגים למחבת ומטגנים עד להשחמה (2-3 דקות מכל צד – כמו שניצל). מוציאים לצלחת על נייר סופג ומגישים עם לימון בצד."המתכון באדיבות ארגון מגדלי הדגים והשף חיים כהן. מתכונים וסיפורי דגים נוספים ניתן למצוא באתר ארגון מגדלי הדגים www.dagim.org.il

מספר השף חיים כהן:
השניצל הזה הוא תוצר נסיונותי הכושלים להאכיל את הילדים שלי בדגים. הטעות הקריטית הייתה כשהדגים הגיעו עם הראש, וילדיי הטילו וטו על אכילתם, עד שלא נותרה לי ברירה אלא לפנות לאפיקים יצירתיים יותר.
אז נולד הרעיון לקנות דגים טריים "מפולטים"- לבקש מהמוכר בחנות לפלט את הדגים, משמע, לנקות אותם מעור ועצמות, כך שבבית נוכל להכין אותם ממש כמו שניצל.
מאז "היוולדו" של השניצל אמנון, הוא הפך למנה פופולרית ומבוקשת בתפריט השבועי של הילדים וגם שלנו, המבוגרים. כמעט כל ירק מבושל או טרי יכול להוות תוספת נהדרת למנה זו, כמו סלט ירקות טרי, קישואים, שעועית ירוקה או צהובה וכו'.
אני, באופן אישי, אוהב לפרוס שתי פרוסות עבות של חלה, למרוח עליהן מעט מיונז, לשים ביניהן שניצל דג חם, שלוש פרוסות עגבניה, כמה טיפות שמן זית ומעט מלח גס, ולאכול בתענוג.

חומרים (6 סועדים):
6 נתחי פילה של אמנון של אמנון במשקל של כ-400 גרם, נקי מעור ועצמות (לבקש ממוכר הדגים לנקות את הדג מעור ועצמות)
1 ביצה
כוס פירורי לחם
מלח
שמן זית או קנולה לטיגון
לימון אחד חצוי לסחיטה על השניצל

אופן הכנה:
בקערה טורפים את הביצה והמלח היטב, טובלים את הדגים בביצה.
מעבירים לקערת פירורי הלחם. את הפילה מהדקים משני צידיו, מנערים ומניחים בצד.
במחבת מחממים שמן, מכניסים את הדגים למחבת ומטגנים עד להשחמה (2-3 דקות מכל צד – כמו שניצל).
מוציאים לצלחת על נייר סופג ומגישים עם לימון בצד.


"המתכון באדיבות ארגון מגדלי הדגים והשף חיים כהן.
מתכונים וסיפורי דגים נוספים ניתן למצוא באתר ארגון מגדלי הדגים www.dagim.org.il


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר