שניצל דג קוד

רצוי להגיש עם אורז לבן או פירה. מניחים את הדג על התוספת ואת הרוטב בקערית. צילום דן פרץ
שף ליאור חייניץ מרשת בתי הקפה ביגה מציע להרשים את האורחים במנת שניצל דג עם רוטב טוב שמשלב טעמים

רכיבים למנה אחת

פילה קוד במשקל 100 ג'

100 ג' קורנפלור (שתי כפות)

50 ג' קמח (כף אחת)

1 חלמון

קורט מלח

מים או סודה לערבוב

פירורי פנקו לציפוי

שמן לטיגון עמוק

לרוטב

2 כפות שמן קנולה

100 ג' קוביות פלפלים (רצוי צבעוני)

150 ג' רוטב צ'ילי מתוק (3 כפות)

כף מיץ לימון1

1 קוביית חמאה (30 ג')

30 ג' כוסברה (חופן קטן)

30 ג' בצל ירוק קצוץ (חופן קטן)

40 מ"ל מים (כף אחת)

2 פרוסות לימון דקות

מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול

אופן ההכנה

הכנת הדג

בקערה לערבב היטב את הקורנפלור, קמח, מים או סודה וחלמון, לבלילת טמפורה סמיכה.

לצפות היטב את הדג עם הבלילה ולוודא שהדג עטוף בשכבה דקה של טמפורה.

לצפות את הדג בפירורי פנקו.

לטגן עד שמזהיב.

הכנת הרוטב

מחממים מחבת ושמים מעט שמן קנולה.

מוסיפים את הפלפלים וצורבים קלות.

מתבלים עם מלח ופלפל.

מוסיפים את הצ'ילי המתוק, מיץ לימון, מים, חמאה, ופרוסות לימון.

מביאים לרתיחה ומאחדים את הרוטב.

מוסיפים את הכוסברה והבצל ירוק.

מורידים את המחבת מהאש.

הגשה

רצוי להגיש עם אורז לבן או פירה.

להניח את הדג על התוספת ואת הרוטב בקערית.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר