שניצל טופו ברוטב קוזו

 

חומרים:
1 חבילת טופו טבעי אורגני
2 כפות גבישי קוזו לעיבוי רטבים
2 כפות מיסו בהיר (פולי סויה ומלח ים שעברו תהליך תסיסה כשנה או יותר ועשירים בחלבונים ואינזימים)
1 כפית שמן שומשום כהה – toasted sesame oil
עירית – גבעולים לקישוט

אופן ההכנה:
לייבש את הטופו היטב.
חצות לחצי ולחתוך לרצועות מלבניות.
 לייבש עם מגבת נייר את המים.
במחבת חם להוסיף טיפה של שמן שומשום.
להניח את מלבני הטופו במחבת מספר דקות עד שצבעם יהיה זהוב.
להניח על נייר בצד .
ליצור ערמה של מלבני טופו בצד.

הכנת הרוטב:
לשים בכוס 2 כפות מיסו וגבישי קוזו.
להמיס בכוס מים פושרים – לערבב היטב עד שהגבישים והמיסו נמסים
לחמם את השמן הנותר במחבת חם.
להקפיץ רצועות ג'ינג'ר כדקה עד לקבלת ארומה חזקה.
להוסיף את המיסו והקוזו ומים ליצירת רוטב סמיך ..
לערבב 2-3 דקות.
להוריד מהאש מיד כדי שהרוטב לא יתקשה .

הגשה:
בצלחת עמוקה ורחבה להניח את מלבני הטופו הזהובים.
לשפוך את הרוטב מעל ולקשט בגבעולי עירית או בצל ירוק .

לידיעתכם:
היפנים משתמשים במיסו במרקים בעיקר בתחילת הארוחה כדי להקל על העיכול של הארוחה.
המיסו מרגיע את מערכת העיכול – את המיסו אפשר להשיג בחנויות הטבע במדפים למוצרי אוכל מהמזרח הרחוק.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה