שני מתכונים קלי הכנה לעוגיות פסח

 

עוגיות שקדים פרוסים
מצרכים:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
200 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את החלבונים במזלג ולהוסיף בהדרגה את שאר החומרים.
לבזוק בכפית על תבנית עם נייר אפיה. לא לשכוח להשאיר רווחים גדולים בין העוגיות.
לאפות ב- 180 מעלות כ- 30 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
לקרר על התבנית ולהסיר בעדינות כאשר העוגיות קרות לגמרי. לאחסן בכלי אטום.


עוגיות שקדים תחרה
מצרכים:
1/2 כוס סוכר
80 גרם מרגרינה
2 כפיות חלב
1 כף גדושה קמח מצה לעוגה
להמיס בסיר על אש קטנה את הרכיבים. להוריד מהאש כשמתקבלת תערובת אחידה, ולהוסיף 100 גרם שקדים קצוצים.
לבזוק בעזרת כפית על תבנית עם נייר אפיה ברווחים גדולים.
לאפות בחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות.
לקרר על רשת עם נייר האפייה. כשהעוגיות קרות לגמרי, אפשר להסיר בעדינות מהנייר.



רועי וולף הוא שף קונדיטור של עוגיות "הגדה" מבית "מצות אביב"








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה