שני שפים ישראליים ייצגו את ישראל בסין עם מושט טברייני

צמד השפים המדלייסטים, שף מוטי בוחבוט ושף ניר אבוטבול, מחברת מלונות אפריקה ישראל יצאו לסין לייצג את ישראל בתחרות השפים הבינלאומית שנערכת בסין עם מבחר מנות ישראליות: מושט טברייני, צלעות כבש צפתיות, ומופלטה נהריינית התחרות במחוז גוונג'ו, שבדרום סין

שף, מוטי בוחבוט ממלון קראון פלזה ירושלים, ושף ניר אבוטבול, ממלון, קראון פלזה אילת, אשר קטפו מדליית זהב ואת המקום הראשון בתחרות הבישול הבינלאומית שנערכה אשתקד בסין, נבחרו זו השנה השנייה לייצג את ישראל בתחרות שנערכת במחוז גוונג'ו, שבדרום סין.

תחרות יוקרתית זו , אשר יזומה על ידי איגוד השפים העולמי, נערכת מדי שנה ונוטלים בה חלק שפים מלמעלה מ- 30 מדינות בעולם וביניהן, צרפת, גרמניה, תיאלנד, הודו, אינדונזיה ארה"ב, מלזיה, בריטניה, סרי לנקה ועוד.

איתן מזרחי, השף הראשי של חברת מלונות אפריקה ישראל מציין "השנה בחרנו להציג בתחרות מנות ייחודיות המאופיינות בזיקתן ליישובים ולערים מצפון הארץ וזאת כאות להזדהות עם יישובי הצפון שנפגעו במהלך המלחמה בלבנון.

העושר הקולינרי של צפון הארץ יקבל ביטוי על ידי מנות כמו מושט טברייני – פילה דג מושט על מצע פולנטת תמרים בויניגרט רימון ; קבב טלה ממרר על מצע קישואים במילוי אורז ונענע מוגש עם שוט טחינה אדומה והצלעות של צפת – דואט של פילה בקר וצלע כבש בעשבי תיבול מהגליל ואילו הקינוחים שיוגשו יכללו מנות כמו מופלטה נהריינית במילוי שקדים, אגוזים ודבש תמרים מוגש עם מיץ שקדים ; קריית שמונה המתוקה – שמונה סוגי קינוחים על בסיס פירות יער מהגולן ועוד.

לשני השפים של חברת מלונות אפריקה ישראל, שף מוטי בוחבוט ושף ניר אבוטבול, יכולות קולניריות אדירות וניסיון עשיר בתחרויות בינלאומיות. שף מוטי בוחבוט ממלון "קראון פלזה ירושלים" בן 37, בוגר לימודי בישול ואפייה בשוויץ, השתתף בעשרות תחרויות בינלאומיות בעבר ובשנת 2000 אף זכה במדליית הזהב באולימפיאדת השפים העולמית I.K.A, הנערכת אחת לארבע שנים.

שף ניר אבוטבול ממלון "קראון פלזה אילת" בן 36, בוגר בית ספר "תדמור" ובוגר "אקור כלל", אוניברסיטה לבישול בפריז, השתתף בתחרויות בעבר וזכה במדליית ארד קבוצתיות.
השניים, כאמור, גם זכו במשותף במדליית זהב ובמקום הראשון בתחרות הבישול הבינלאומית שנערכה אשתקד בסין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר