fbpx

שף ארז קומרובסקי יביא את בשורת הבישול הגלילי לניו יורק

ארז קומרובסקי, השף והאופה שיצר טרנדים קולינריים חדשים במטבח הישראלי ואיש בשורת הבישול הגלילי הטרוארי, הוזמן להתארח בניו יורק בסדרת אירועים קולינריים ע"י קרן ג'יימס בירד ובעידוד ותמיכת הקונסוליה הישראלית בניו יורק
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

ארז קומרובסקי, השף והאופה שיצר טרנדים קולינריים חדשים במטבח הישראלי ואיש בשורת הבישול הגלילי הטרוארי, הוזמן להתארח בניו יורק בסדרת אירועים קולינריים ע"י קרן ג'יימס בירד ובעידוד ותמיכת הקונסוליה הישראלית בניו יורק. ארז קומרובסקי
קרן ג'יימס בירד היא רגון מקצועי שלא למטרות רווח, הממוקם בניו יורק ופועל לקידום האמנות הקולינרית של שפים, אנשי יין, עיתונאים ומחברי ספרי בישול, ע"י אירועים שנתיים, ארוחות שף וטקסים, ומעניק מלגות וקידום בתחום הקולינרי.

קומרובסקי הוזמן לשבוע שלם במהלכו יבשל ויעביר סדנאות בנושא הבישול הגלילי. באירוע המרכזי ב- 4 ביוני בבית קרן ג'יימס בירד, תתקיים ארוחה מפוארת של שבע מנות, פרי יצירתו של קומרובסקי.
בארוחה ישתתפו חברי המועדון, אנשי אוכל ואורחי הקונסוליה, להם תוגש ארוחה המביאה את מיטב חומרי הגלם הגליליים. בין המנות: סביח מודרני, בצלים ממולאים ברוטב תמרינדי, חלת כוסמין בכרישה וגרגירי אניס. כתף טלה ממולאת פריקי וצימוקים פרסיים. לקינוח יוגש מרק פירות אדומים ובו פטל, תותים ותותי בר, דובדבנים ושקדים קלויים לצד קציפת אגוזי לוז וסורבה של יוגורט.
את כל המנות ילוו היינות של יקבי רמת הגולן שיוטסו במיוחד לאירוע, כמו גם חומרי הגלם הגליליים שיעשו את דרכם לתפוח הגדול.
ארז קומרובסקי אומר: "זהו כבוד גדול לבשל בג'יימס בירד, חלומו הרטוב של כל שף ברחבי העולם, ואני שמח ומודה על ההזמנה וההזדמנות".

במהלך השבוע העמוס הוא יהיה אורח כבוד במספר אירועים קולינריים נוספים.ארז קומרובסקי
SAVEUR Magazine הניו יורקי יארח אותו לכתבה על מתכוני בישול גלילי שתתחיל במטבח מערכת המגזין ותסתיים בבית הספר לבישול גלילי שבמצפה מתת. הקשר נוצר כשכתבת מהמגזין התארחה באחת מסדנאות הבישול של קומרובסקי בארץ, נשבתה בקסמי הבישול הגלילי, ויזמה כתבה במגזין על פעילותו של קומרובסקי ואודות הבישול הטרוארי בגליל.

ה- FCI  -The French Culinary Institute, המכון הקולינרי הצרפתי, יארח את קומרובסקי לסדנה מיוחדת שתועבר לתלמידי בית הספר. הסדנה תיקרא "חגיגת חצילים ים תיכונית", ותעסוק בחומר גלם גלילי מובהק – החציל. ארז יקלה את החצילים, יתבל, יקצוץ, יאדה וייטגן את החצילים, ויעביר את הטעמים אל השפים הצעירים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה