שפים מובילים יגיעו ברביעי זה לסדנת טעימת שמן זית כתית במסגרת אירועי TerraOlivo

הסדנא פתוחה לקהל הרחב שרוצה ללמוד יחד עם השפים איך לטעום שמני זית, לדעת איזה שמן זית מומלץ לקנות לשימוש בבית ובמטבח המקצועי, להבין איזה סוגי שמן מתאימים לטכניקות בישול שונות – מה מתאים לטיגון, מה לאפייה, מה להשריה, מה לתיבול ומה לסגירה

שף קונדיטור מיקי שמו, שף אלון גונן, שף רונן דוברת, שף אסף גרנות, שף אבירם דותן, שף גיא פרץ, שף סער רפאל, שף צ'רלי פדידה, שף אידי ישראלוביץ, שף בועז צאירי, שפית אדר קפלן מור, שף שחר דבח, ושפים מובילים נוספים – כול אלה יעלו ביום רביעי השבוע (28 ביולי) לירושלים, על מנת להשתתף בסדנת טעימת שמן זית כתית ישראלי בהנחיית מומחים מכל העולם, שמתקיימת במסגרת אירועי TerraOlivo, תחרות שמן הזית הבינלאומית הראשונה בישראל, שנפתחה אתמול, 25 ביולי.

הסדנא פתוחה לקהל הרחב שרוצה ללמוד יחד עם השפים איך לטעום שמני זית, לדעת איזה שמן זית מומלץ לקנות לשימוש בבית ובמטבח המקצועי, להבין איזה סוגי שמן מתאימים לטכניקות בישול שונות – מה מתאים לטיגון, מה לאפייה, מה להשריה, מה לתיבול ומה לסגירה.
בסדנא ילמדו השפים חד עם הקהל איך מבחינים בין שמן זית אחד למשנהו, יחוו טעימה סנסורית, ועוד.

הסדנא תתקיים ביום רביעי, 28 ביולי, בין השעות 17:15-14:45, במלון ענבל בירושלים.
מחיר למשתתף בסדנת הטעימות: 100 ₪.

סדנת הטעימות מתקיימת כחלק מכנס שלם המתקיים ביום רביעי 28 ביולי במסגרת TerraOlivo ויעסוק ב"מהפכת שמן הזית בישראל – איכות, קולינריה ובריאות". בכנס ירצו מרצים בכירים מכל העולם.
מחיר למשתתף לכל הכנס (כולל סדנת הטעימות) – 225 ₪.
לתוכנית המלאה של הכנס

TerraOlivo, תחרות שמן הזית הבינלאומית – מתקיימת לראשונה בישראל, ומקבילות לה רק 8 תחרויות בכל העולם. מלבד ימי השיפוט והכנס, כוללים אירועי התחרות גם ערב גאלה בו יוכרזו הזוכים ויחולקו הפרסים וארוחת טעימות יוקרתית הפתוחים לקהל הרחב.

ערב גאלה – יום רביעי, 28 ביולי, בשעה 19:15.
מחיר לאדם: 400 ₪ 
תפריט ארוחת הגאלה (שף איציק ברק)

ארוחת טעימות יוקרתית – יום חמישי, 29 ביולי בשעה 19:15.
מחיר לאדם 600 ₪. 
תפריט ארוחת הטעימות (שף איציק ברק, שף מרקוס גרשקוביץ, שף מנחם כץ, סומליה עידן עוז)

באירועי התחרות ישתתפו מאות מותגי שמן זית מהמובילים בעולם, עשרות שופטים – טועמי שמן זית החשובים בעולם, דמויות מפתח בתעשיית שמן הזית, הגורמה וסגנון החיים מכל העולם, וכן הקהל הרחב.
כל האירועים מתקיימים במלון ענבל בירושלים, אשר נבחר להיות המארח הרשמי של התחרות בשל מיצובו הגסטרונומי הגבוה והמקצועיות של צוות מזון ומשקאות, לצד הניחוח הבינלאומי והאיכות המלונאית הגבוהה, המתאימים לאירוע בינלאומי ברמה כזו.

חיים גן – איש הענבים (מיוזמי ומארגני התחרות), אומר: "בשוק העולמי והמקומי יש מאות מותגי שמן זית. כמו בכל תחום, ובמיוחד בשמן הזית, בשל רגישותו הרבה, נדרש ידע רב בכדי לדעת להעריך אותו נכונה. TerraOlivo באה לעשות סדר בתחום, ולתת לצרכן את הידע והכלים הבסיסיים לבחירת שמן הזית שלו".

לפרטים ולהרשמה לסדנת הטעימות, לכנס וליתר אירועי התחרות:
איש הענבים 03-5180533
מלון ענבל, ריטה 02-6756692, http://www.inbalhotel.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר