שקדי עגל עם ירקות שורש יין לבן וציר עוף

 

מנה חגיגית וצבעונית, קלה להכנה ומתאימה לאירוח חגיגי.
שקדי העגל מהווים מנה יוקרתית ברוב המטבחים בעולם. השקדים במיטבם כאשר העגל צעיר מאוד, רצוי עגל חלב. כמו כל חלקי הפנים, רצוי לצרוך את שקדי העגל כמה שיותר טריים. בארץ ניתן לרכוש גם שקדי עגל מיובאים, אך יש לשים לב כי בשל הקפדות הכשרות השקדים המיובאים עוברים הכשרה והם מלוחים מאוד.

מצרכים:
750 גר' שקדי עגל נקיים
2 ראשי סלרי חתוכים לגודל בינוני
4 שורש פטרוזליה חתוך
2 גזרים חתוכים
1 שומר חתוך
2 לפת חתוך
2 סלק חתוך
(לחתוך את כל השורשים בגודל אחיד או להשיג שורשים קטנים ולהשאירם שלמים)
יין לבן
ציר עוף
מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה:
משרים את השקדים במי קרח עם מעט חומץ.
צורבים את השורשים בתנור כל אחד לחוד לפי מידת העשייה שלו, 10 עד 20 דקות.
מייבשים את השקדים ומשחימים במחבת רחבה, ניתן לקמח אותם קלות. ממליחים ומפלפלים.
בתבנית מסדרים יפה את הירקות והשקדים.
מכסים ביין לבן וציר עוף.
מכניסים מכוסה לתנור למשך כ- 20 דקות.
מורידים את נייר האלומיניום, ומשאירים בתנור למשך כ- 5 דקות נוספות עד שמקבלים צבע יפה.
בהגשה מפזרים עירית קצוצה למעלה.


כצל'ה אטליז-מעדנייה
מרכז שרונה כפר סבא
טל. 09.7401091
www.ketzale.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה