מצרכים :
2 בצלים לבנים – קוביות
2 פלפלים אדומים – קוביות
10 עגבניות גדולות בשלות פרוסות לקוביות
1 עלה דפנה
פלפל חריף טרי – לפי הטעם
2 גרגרי פלפל אנגלי שלם
4 שיני שום פרוסות
1 כפית כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
2 ענפי טומין
כף פטרוזיליה
שמן זית
2 כפות רסק עגניות מרוכז
2 כפות מוצרלה מגורדת
פלפל קלוי על אש גלויה – מקולף
רצועות בזיליקום
אופן ההכנה:
רוטב:
מאדים בשמן זית לפי הסדר הבא עד הזהבה: תחילה את הבצל, פלפלים, עגבניות ושום.
מוסיפים מים עד כיסוי, מוסיפים את התבלינים.
מבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את ענפי הטימין והפטרוזיליה הקצוצה.
מוסיפים ביצים בזהירות לרוטב החם.
מוסיפים את הפלפל הקלוי הפרוס לרצועות, הבזיליקום והמוצרלה.
מבשלים עד הכנתם.
מגישים לצד סלט ירקות קצוץ, טחינה ירוקה, לחם לבן וזיתים מבוקעים.