שקשוקה ירוקה של מנגולד עדשים ובטטות

המטרה להפוך את המטבח לבריא, טרי ורענן, עם תשומת לב מרבית לפרטים
מתכון קיצי ומרענן של אינס ינאי – סטייליסטית אוכל ומתכונאית, ואודי ברקן – שף ודיאטן קליני, עבור רשת "מלונות מטיילים", תוך שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים

מצרכים ל-6 מנות

1/2 כוס עדשים שחורות או ירוקות

3 כפות שמן זית

1 כרישה קצוצה (אפשר להחליף בבצל)

1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות

2 שיני שום כתושות

מעט עלי מרווה טריים קצוצים

חצי פלפל חריף קצוץ דק

כוס שמנת 10% שומן לבישול

כוס חלב

חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט טחון

6 ביצים

1 חבילה עלי מנגולד – החלק הירוק בלבד, חתוך גס

להגשה

גבינת פרמז'ן מגוררת

עלי בזיליקום שלמים

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים – מעבירים את העדשים לסיר, מכסים בהרבה מים, מרתיחים ומכסים.

מבשלים כ- 20  דקות עד שמוכנים. מסננים.

ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור במקרר או במקפיא לשימושים אחרים.

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

על להבה בינונית מחממים מחבת רחבה שמתאימה לתנור.

מוסיפים שמן זית ואז את הכרישה וקוביות הבטטה, ומטגנים מספר דקות.

מוסיפים את השום, המרווה והפלפל החריף, ומטגנים דקה נוספת.

מוסיפים את העדשים, החלב, השמנת והתבלינים.

מבשלים על סף רתיחה כ- 5 דקות.

מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים.

שוברים פנימה את הביצים ומעבירים ל- 5-8 דקות אפייה בתנור, עד אשר החלבון יציב והחלמון עדיין רך.

מוציאים את השקשוקה מהתנור.

מפזרים גבינת פרמז'ן מגוררת ועלי בזיליקום.

מזלפים שמן זית ומגישים.

 

רשת "מלונות מטיילים" מציעה חמישה בתי מלון לחובבי טיולים וחופש בגליל הירוק

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר