fbpx

שקשוקה לזניה

מצרכים:לרוטב העגבניות:½ כוס שמן זית5 שיני שום, קלופות ופרוסות1 פלפל ירוק חריף6-8 עגבניות גדולות ובשלות, קלופות וקצוצות גסמלחלפסטה:200 גרם קמח רגיל2 ביציםמלחלשקשוקה:5 ביציםפלפל שחור גרוסהוראות הכנה:לרוטב העגבניות: מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, מוסיפים את השם ואחריו את הפלפל החריף. מטגנים כדקה. מוסיפים את כל העגבניות ומעט מלח. מכסים את המחבת ומבשלים כ- 10 דקות על אש בינונית. מורידים מהאש ומניחים בצד. פסטה: מערבבים את כל המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק לעלים דקים מאוד (בעזרת מערוך או בעזרת מכונת פסטה). חותכים את העלים בסכין לרצועות בגודל כף יד. מביאים את רוטב העגבניות לרתיחה. מוסיפים כרבע כוס מים רותחים בהתאם למידת הסמיכות של הרוטב (הרוטב חייב להיות מיימי). כשהרוטב רותח מוסיפים מלח לפי הטעם. מכניסים לרוטב את עלי הפסטה, ובעזרת כף עץ מכסם את העלים ברוטב. מבשלים ברתיחה כדקה. שוברים את הביצים לתוך המחבת, מכסים ומבשלים בהתאם למידת העשייה הרצויה של הביצים. מתבלים בפלפל שחור ומגישים. ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים:
לרוטב העגבניות:
½ כוס שמן זית
5 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 פלפל ירוק חריף
6-8 עגבניות גדולות ובשלות, קלופות וקצוצות גס
מלח

לפסטה:
200 גרם קמח רגיל
2 ביצים
מלח

לשקשוקה:
5 ביצים
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:
לרוטב העגבניות:
מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, מוסיפים את השם ואחריו את הפלפל החריף. מטגנים כדקה.
מוסיפים את כל העגבניות ומעט מלח.
מכסים את המחבת ומבשלים כ- 10 דקות על אש בינונית.
מורידים מהאש ומניחים בצד.

פסטה:
מערבבים את כל המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק חלק.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעלים דקים מאוד (בעזרת מערוך או בעזרת מכונת פסטה).
חותכים את העלים בסכין לרצועות בגודל כף יד.

מביאים את רוטב העגבניות לרתיחה. מוסיפים כרבע כוס מים רותחים בהתאם למידת הסמיכות של הרוטב (הרוטב חייב להיות מיימי).
כשהרוטב רותח מוסיפים מלח לפי הטעם.
מכניסים לרוטב את עלי הפסטה, ובעזרת כף עץ מכסם את העלים ברוטב. מבשלים ברתיחה כדקה.
שוברים את הביצים לתוך המחבת, מכסים ומבשלים בהתאם למידת העשייה הרצויה של הביצים. מתבלים בפלפל שחור ומגישים.


ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר