שקשוקה של נקניקיות מרגז וקימל

 

חומרים ל- 6-4 מנות:
6 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות גסות
6 שיני שום קצוצות גס
1 כפית זרעי קימל כתושים מעט
2-3 פלפלים ירוקים חריפים, מטוגנים או שרופים באש, קלופים, נקיים מגרעינים וחתוכים גס
1/2 1 כפות פפריקה מרוקאית או רסק פלפלים יבשים
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
1/2 כוס שמן זית
4-6 נקניקיות מרגז מאיכות טובה (או נקניקיה אחת עגולה וגדולה)
4-6 ביצים

אופן ההכנה: 
מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת רחבה ומוסיפים את השום ומזהיבים מעט. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים בכדי שתיפתח בשמן החם.
מוסיפים את הקימל, הפלפל השחור, והעגבניות החתוכות גס.
מכסים את המחבת, מנמיכים להבה ומבשלים כ-15 דקות.
מחממים מעט שמן זית במחבת נוספת ומטגנים את נקניקיות המרגז כ-5 דקות מכל הצדדים.
מוסיפים למחבת עם העגבניות את הפלפלים החריפים ונקניקיות המרגז.
מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מוסיפים את הביצים עם מחצית מכמות החלבונים.
מפזרים שוב מלח, פלפל שחור וזרעי קימל על גביהן.
מכסים בשנית ומבשלים כ-5 דקות נוספות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה