שקשוקת קבנוס מקסיקני

מתכון לשקשוקת קבנוס מקסיקני
מתכון לשקשוקת קבנוס מקסיקני, סטיילינג וצילום קרן ביטון כהן
 

 

 

מצרכים לשתי מנות:

1 חבילת קבנוס  מקסיקני חריף דק דק, או קבנוס קלאסי כמו של יחיעם

4 ביצים בטמפרטורת החדר

4-5 עגבניות בשלות קצוצות גס או מגורדות

1 פלפלון אדום חריף שלם או 1 פלפל צ'ילי קצוץ

3 שיני שום קלופות וקצוצות

1/4 כוס שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים את השמן על אש בינונית ובמחבת עמוקה וגדולה.

מוסיפים את השום, הפלפל החריף ומטגנים קלות.

מכניסים את העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ומבשלים כרבע שעה.

שוברים את הביצים בכלי נפרד, ומוסיפים  לתבשיל בעדינות כל ביצה בנפרד.

לאחר שהחלבון מתייצב מעט, מוסיפים את פרוסות הקבנוס (אפשר פרוסות אלכסוניות עבות, ומבשלים יחד כ- 5 דקות נוספות.

מסירים מהאש ומגישים עם לחם.

 

המתכון הופק עבור מעדני יחיעם בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה