שרימפס ים תיכון

4 מנות:מרכיבים:לקרם חצילים: 1 חצילמלח, סוכרשמן זיתלבצל:4 בצלים, קוביות קטנותגרד מ-2 לימוניםמעט פטרוזיליה קצוצהשמן זית, מלחלשרימפס ולרוטב:20 שרימפסים שמן זית, מלח, צ'ילי גרוס1/3 כוס ערק5 עגבניות טחונות בבלנדר לרסק ומסוננותאופן ההכנה:לחצילים: קולים את החציל. מניחים ל-1/2 שעה להגרת הנוזלים.מעבירים למעבד מזון עם הקליפה.מתבלים במעט מלח וסוכר וטוחנים תוך כדי הוספה הדרגתית של שמן זית עד לקבלת קרם. מעבירים לשק זילוף.לבצל: מאדים בצל בשמן זית עד הזהבה קלה. מסירים מהאש ומתבלים בפטרוזיליה, קליפת לימון ומעט מלח.לשרימפס ולרוטב: בשמן זית לוהט מקפיצים שרימפסים כדקה. מתבלים במלח וצ'ילי, ומשלהבים בערק.יוצקים למחבת את מחית העגבניות ומבשלים דקה ברתיחה חזקה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. להגשה: מזלפים על כל צלחת 5 תלוליות של קרם חציל.מפזרים על כל תלולית מעט מהבצל ומניחים מעל השרימפס. יוצקים מעל ומסביב מהרוטב, ומגישים.ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008 – שבוע המסעדות של ישראל – 24.8-2.9.08

4 מנות:

מרכיבים:
לקרם חצילים:
1 חציל
מלח, סוכר
שמן זית

לבצל:
4 בצלים, קוביות קטנות
גרד מ-2 לימונים
מעט פטרוזיליה קצוצה
שמן זית, מלח

לשרימפס ולרוטב:
20 שרימפסים
שמן זית, מלח, צ'ילי גרוס
1/3 כוס ערק
5 עגבניות טחונות בבלנדר לרסק ומסוננות

אופן ההכנה:
לחצילים:
קולים את החציל. מניחים ל-1/2 שעה להגרת הנוזלים.
מעבירים למעבד מזון עם הקליפה.
מתבלים במעט מלח וסוכר וטוחנים תוך כדי הוספה הדרגתית של שמן זית עד לקבלת קרם.
מעבירים לשק זילוף.

לבצל:
מאדים בצל בשמן זית עד הזהבה קלה.
מסירים מהאש ומתבלים בפטרוזיליה, קליפת לימון ומעט מלח.

לשרימפס ולרוטב:
בשמן זית לוהט מקפיצים שרימפסים כדקה.
מתבלים במלח וצ'ילי, ומשלהבים בערק.
יוצקים למחבת את מחית העגבניות ומבשלים דקה ברתיחה חזקה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

להגשה:
מזלפים על כל צלחת 5 תלוליות של קרם חציל.
מפזרים על כל תלולית מעט מהבצל ומניחים מעל השרימפס.
יוצקים מעל ומסביב מהרוטב, ומגישים.


ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008 – שבוע המסעדות של ישראל – 24.8-2.9.08

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר