שרימפס ים תיכון

 

4 מנות:

מרכיבים:
לקרם חצילים:
1 חציל
מלח, סוכר
שמן זית

לבצל:
4 בצלים, קוביות קטנות
גרד מ-2 לימונים
מעט פטרוזיליה קצוצה
שמן זית, מלח

לשרימפס ולרוטב:
20 שרימפסים
שמן זית, מלח, צ'ילי גרוס
1/3 כוס ערק
5 עגבניות טחונות בבלנדר לרסק ומסוננות

אופן ההכנה:
לחצילים:
קולים את החציל. מניחים ל-1/2 שעה להגרת הנוזלים.
מעבירים למעבד מזון עם הקליפה.
מתבלים במעט מלח וסוכר וטוחנים תוך כדי הוספה הדרגתית של שמן זית עד לקבלת קרם.
מעבירים לשק זילוף.

לבצל:
מאדים בצל בשמן זית עד הזהבה קלה.
מסירים מהאש ומתבלים בפטרוזיליה, קליפת לימון ומעט מלח.

לשרימפס ולרוטב:
בשמן זית לוהט מקפיצים שרימפסים כדקה.
מתבלים במלח וצ'ילי, ומשלהבים בערק.
יוצקים למחבת את מחית העגבניות ומבשלים דקה ברתיחה חזקה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

להגשה:
מזלפים על כל צלחת 5 תלוליות של קרם חציל.
מפזרים על כל תלולית מעט מהבצל ומניחים מעל השרימפס.
יוצקים מעל ומסביב מהרוטב, ומגישים.


ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008 – שבוע המסעדות של ישראל – 24.8-2.9.08






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה