שרימפס על פרוסות של ג'חנון ברוטב קרם עגבניות

 

מנה המשלבת את המסורתי והעממי שבג'חנון, התחכום והטעם של השרימפס, ואסתטיות אופן ההגשה ההופכים אותה לנשנוש הבית של מסעדת גלינה בנמל תל-אביב (האנגר 19)

מתכון ל- 4 מנות:

3 ג'חנונים
20 שרימפסים 'בלק טייגר' קלופים

חומרים לרוטב:
8 עגבניות מגורדות
3 שיני שום כתוש
חצי צרור פטרוזליה
חצי צרור כוסברה
1 לימון פרסי חתוך
30 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנת הרוטב:
מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה למשך 20 דקות

את הג'חנון אופים בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות למשך 5 שעות.
חותכים לפרוסות רוחביות בעובי של כ- 2-3 ס"מ

הכנת השרימפס:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מטגנים את השרימפס בהקפצה למשך דקה, ומוסיפים מעט יין לבן, טימין ומלח ופלפל

בצלחת עמוקה שטוחה יוצקים את רוטב העגניות, מניחים את פרוסות הג'חנון, ועליהן את השרימפס – ומגישים
















































היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה