שרימפס צרובים עם קרם כרובית ופטריות יער

חומרים 4 אנשים600 גרם שרימפס נקיים1 ראש כרובית יפה וטרי1 ראש ברוקולי טרי2 מגשיות פטריות יער טריות ביותרשמן זית1 כפית חרדל חלק מאיכות טובהמיץ מלימון אחד1 שן שום כתושהאופן הכנהמנקים את הכרובית, חותכים לפרחים עם הגבעולים ומבשלים בחלב עד ריכוך, מסננים ומצננים מעט, טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה, מתבלים במלח ופלפל לבן טחון טרי.מפרידים את הברוקולי לפרחים, מבשלים במי מלח כדקה ומעבירים למי קרח, מסננים. את פטריות הירדן מנקים וחותכים ללא הרגליים לרצועות דקות, מחממים בסיר קטן את קרם הכרובית על אש נמוכה מאד.מערבבים בצנצנת את מיץ הלימון, השום, כפית חרדל ו-100 מ"ל שמן זית עד לקבלת נוזל חלק, מחממים מחבת טפלון גדולה עם מעט שמן זית, כשהשמן "מעשן" מעט, מוסיפים את השרימפס וצורבים אותם מעט עד שמחליפים צבע לכתום, מוסיפים את פטריות היער והברוקולי, מלח ומעט שמן זית וממשיכים לצלות על אש גבוהה עוד כחצי דקה עד שהשרימפס מוכנים.על צלחת שמים שתי כפות נדיבות של קרם הכרובית ומפזרים מעל ומסביב את השרימפס והירקות, מזלפים מעל את הויניגרט.

חומרים 4 אנשים
600 גרם שרימפס נקיים
1 ראש כרובית יפה וטרי
1 ראש ברוקולי טרי
2 מגשיות פטריות יער טריות ביותר
שמן זית
1 כפית חרדל חלק מאיכות טובה
מיץ מלימון אחד
1 שן שום כתושה

אופן הכנה
מנקים את הכרובית, חותכים לפרחים עם הגבעולים ומבשלים בחלב עד ריכוך, מסננים ומצננים מעט, טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה, מתבלים במלח ופלפל לבן טחון טרי.

מפרידים את הברוקולי לפרחים, מבשלים במי מלח כדקה ומעבירים למי קרח, מסננים.

את פטריות הירדן מנקים וחותכים ללא הרגליים לרצועות דקות, מחממים בסיר קטן את קרם הכרובית על אש נמוכה מאד.

מערבבים בצנצנת את מיץ הלימון, השום, כפית חרדל ו-100 מ"ל שמן זית עד לקבלת נוזל חלק, מחממים מחבת טפלון גדולה עם מעט שמן זית, כשהשמן "מעשן" מעט, מוסיפים את השרימפס וצורבים אותם מעט עד שמחליפים צבע לכתום, מוסיפים את פטריות היער והברוקולי, מלח ומעט שמן זית וממשיכים לצלות על אש גבוהה עוד כחצי דקה עד שהשרימפס מוכנים.

על צלחת שמים שתי כפות נדיבות של קרם הכרובית ומפזרים מעל ומסביב את השרימפס והירקות, מזלפים מעל את הויניגרט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר