שר המשקים – ספר תרבות הבר והשתייה

"שר המשקים – ספר תרבות הבר והשתייה", נכתב ע"י גדי אבקסיס, אוטוריטה גבוהה בישראל לתרבות השתייה, בשיתוף גורמים בינלאומיים רבים על פני מספר שנים, והוא ספר מקיף ביותר אודות תרבות השתייה.

שר המשקים
ספר תרבות הבר והשתייה
מאת גדי אבקסיס
עיצוב גרפי: פיקסל עיצוב גרפי לילך דן-גור
הוצאת ברטנדר
מחיר מומלץ 138 ש"ח
ניתן לקנות בחנויות הספרים המובחרות, בחנויות היין והאלכוהול, ובחנות המקוונת שבאתר ברטנדר.

"שר המשקים – ספר תרבות הבר והשתייה", נכתב ע"י גדי אבקסיס, אוטוריטה גבוהה בישראל לתרבות השתייה, בשיתוף גורמים בינלאומיים רבים על פני מספר שנים, והוא ספר מקיף ביותר אודות תרבות השתייה.

גדי אבקסיס הוא מייסד "ברטנדר" (בית הספר לתרבות הבר והשתייה); חבר איגוד בתי הספר לברמנים הבינלאומי (WBTO); מרצה בכיר למלונות וארגונים בנושא שתייה; מנהל "דרך ארץ – תרבות ויין", ומחבר מאמרים מקצועיים במגזינים "ברטנדר", "על השולחן", "יין וגורמה".

גדי אבקסיס מהגיש את סיפורה הקסום והמרתק של תרבות השתייה, המלווה את האנושות לאורך אלפי שנות ציוויליזציה וגלובליזציה.

מרגע גילויו נשזר האלכוהול בדרכם של עמים ותרבויות, אשר התמחותם בהפקת משקאות הינה בבחינת יצירת אמנות המשקפת את תבנית נוף מולדת על מאפייני האקלימים, האדמה, והעושים במלאכה.

בספר מתגלה סוד המשקאות המיוחדים ביותר בעולם: הוויסקי של האי איילה, הברנדי ממחוז קוניאק, יין קש ויין קרח, בירת חיטה מתובלת בכוסברה, באתרוגים או בשוקולד, וודקה מסוננת בפחם או בגבישי קוורץ, ג'ין לונדוני יבש וג'ין מתובל במלפפון ועלי ורד, רום בסגנון הצי המלכותי שיכר פרי אומה יפני, ועוד.

הספר מתאר מאורעות לאומיים לצד חיי היומיום של האזרחים הפשוטים שהושפעו מיחסם של המנהיגים לאלכוהול: קרב טרפלגר, מהפכת התהילה, מרד המלוכנים בסקוטלנד, הרנאנדו קורטס ומלחמתו באימפריה האצטקית, קולומבוס מטעי קנה הסוכר והרום, מלחמת 100 השנים, הקרב על נהר סום, מגיפת הג'ין, מסיבת התה של בוסטון ועוד.

בנוסף לרקע היסטורי נרחב, תיאור תהליכי ייצור ופרק מיוחד העוסק בבר לפרטי פרטיו, כולל הספר פרקים על פי קבוצות המשקאות, ובהם סקירה של מאות משקאות ומותגים: תזקיקים לבנים, ברנדי, וויסקי, אפריטיפים, דיז'סטיפים, ליקרים, בירה, יין וגם קוקטיילים וקפה.

בין פרקי הספר:
ראשית תרבות השתייה רקע היסטורי נרחב, תרבות הברים, תרבות השתייה בישראל.
אלכוהול תהליכי הפקה ותיאור שיטות הזיקוק, אלכוהול בגוף האדם והשפעותיו, תקופת היובש.
על הבר סוגי ברים, הברמן, ציוד ואביזרים, כוסות.
משקאות ומותגים בינלאומיים – סקירה מקיפה בליווי למעלה מ- 1000 תמונות.
תזקיקים לבנים, אפריטיפים, דז'סטיפים, וויסקי, ברנדי, ליקרים.
צורות הגשה של כל המשקאות והקוקטיילים הבינלאומיים.
פרק קוקטיילים.
פרק יין מקיף עם דגש על הכרת יינות מסוגים וסגנונות שונים.
פרק בירה.
פרק קפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר