תאנים אפויות

חומרים ל-4 מנות:12 תאנים בשלות אך קשות, קלופות1/4 1 כוסות סוכרמיץ וקליפה מלימון אחד1 קופסה גבינת מסקרפונה או 1 קרטון שמנת מתוקה מוקצפתאופן ההכנה:מחממים תנור ל-220 מעלות.בתבנית אפיה קטנה שמים נייר אפייה ועליו את התאנים, צמודות האחת לאחרת.מכסים את התאנים בסוכר.שופכים מעל את מיץ הלימון וחצי מקליפת הלימון, חתוכה לרצועות דקות.את יתרת הקליפה מגררים במגרדת עדינה ומניחים בצד.אופים במשך 20 דקות עד שהסוכר הופך לקרמל. שופכים על כל תאנה מעט מהקרמל שמסביב ומפזרים קליפת לימון.מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.מוציאים מהתנור מעבירים לכלי הגשה ומניחים להתקרר בחוץ. כאשר התאנים כבר אינן קרות, מכניסים למקרר לשעה לפחות.www.giacommo.net

חומרים ל-4 מנות:
12 תאנים בשלות אך קשות, קלופות
1/4 1 כוסות סוכר
מיץ וקליפה מלימון אחד
1 קופסה גבינת מסקרפונה
או 1 קרטון שמנת מתוקה מוקצפת

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות.
בתבנית אפיה קטנה שמים נייר אפייה ועליו את התאנים, צמודות האחת לאחרת.
מכסים את התאנים בסוכר.
שופכים מעל את מיץ הלימון וחצי מקליפת הלימון, חתוכה לרצועות דקות.
את יתרת הקליפה מגררים במגרדת עדינה ומניחים בצד.
אופים במשך 20 דקות עד שהסוכר הופך לקרמל.
שופכים על כל תאנה מעט מהקרמל שמסביב ומפזרים קליפת לימון.
מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור מעבירים לכלי הגשה ומניחים להתקרר בחוץ.
כאשר התאנים כבר אינן קרות, מכניסים למקרר לשעה לפחות.

www.giacommo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר