fbpx

תאנים, טרטר בקר וחיטה בניחוח אניס ולימון

מצרכים:14 תאנים500 גרם פילה בקר קצוץ דק5 כפות בצל סגול קצוץ דק דק5 כפות עירית קצוצה דק½ כפית סוכריות ליקריץ (שוש) קצוצות דק דקקליפה מגוררת מלימון אחדמלח ים אטלנטיפלפל שחור גרוסלחיטה:1 כוס גרגרי חיטה, מושרים במים שעה¼ כוס שמן זית7 שיני שום½ כפית גרגרי אניסמלח4 כפות מיץ לימוןלרוטב:4 כפות חרדל½ כוס ירדן ברוט4 כפות לימנצ'לו3 כפות דבשפלפל שחור גרוסמלחהוראות הכנה:לחיטה: מסננים את החיטה. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית עם שיני השום, עד שהן מתרככות ורק מתחילות להזהיב. מוסיפים את החיטה וגרגרי האניס ומערבבים היטב. מציפים במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים לעמוד 15 דקות נוספות. מסננים ומערבבים עם מיץ הלימון. כשהחיטה צוננת קוצצים גס. מערבבים בקערה את הבשר, הבצל, העירית, סוכריות הליקריץ, קליפת הלימון, מלח, פלפל וחיטה קצוצה. טועמים ומשפרים תיבול. טורפים היטב את כל מרכיבי הרוטב.פותחים כל תאנה לארבעה רבעים ומניחים במרכז הצלחת. עורמים במרכז את הטרטר ויוצקים מעל את הרוטב. מגישים מייד.ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים:
14 תאנים
500 גרם פילה בקר קצוץ דק
5 כפות בצל סגול קצוץ דק דק
5 כפות עירית קצוצה דק
½ כפית סוכריות ליקריץ (שוש) קצוצות דק דק
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

לחיטה:
1 כוס גרגרי חיטה, מושרים במים שעה
¼ כוס שמן זית
7 שיני שום
½ כפית גרגרי אניס
מלח
4 כפות מיץ לימון

לרוטב:
4 כפות חרדל
½ כוס ירדן ברוט
4 כפות לימנצ'לו
3 כפות דבש
פלפל שחור גרוס
מלח

הוראות הכנה:
לחיטה: מסננים את החיטה. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית עם שיני השום, עד שהן מתרככות ורק מתחילות להזהיב. מוסיפים את החיטה וגרגרי האניס ומערבבים היטב. מציפים במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים לעמוד 15 דקות נוספות. מסננים ומערבבים עם מיץ הלימון. כשהחיטה צוננת קוצצים גס.
מערבבים בקערה את הבשר, הבצל, העירית, סוכריות הליקריץ, קליפת הלימון, מלח, פלפל וחיטה קצוצה. טועמים ומשפרים תיבול.
טורפים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
פותחים כל תאנה לארבעה רבעים ומניחים במרכז הצלחת. עורמים במרכז את הטרטר ויוצקים מעל את הרוטב. מגישים מייד.


ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007


Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר