חומרים
תאנים טריות/יבשות חתוך לרוחב לא עד הסוף
חומרי מילוי
250 גרם פטריות שמפיניון קצוצים
150 גרם אגוזי מלך טחונים
300 גרם חזה עוף קצוץ
1 בצל קצוץ דק
כפית וחצי הל
כפית וחצי קינמון
1/2 מוסקט מגורד
מלח, פלפל
3 פרוסות לחם קלוי, (מרטיבים קלות, סוחטים וקוצצים)
אופן הכנה למילוי
מערבבים כל חומרי המילוי ומתבלים
חוצים תאנים וממלאים
חומרי נוזל בישול
2 כפות שמן זית
2 בצל קצוץ מאודה
4 כפות רכז רימון
קינמון, הל, מוסקט
מלח, פלפל
1 ליטר ציר עוף, מביאים לרתיחה.
אופן הכנה לנוזלי בישול ולתאנים
מאדים בשמן את הבצל עד זהוב
מוסיפים תבלינים מלח ופלפל ורכז רימון ומערבבים
מוסיפים ציר עוף ומרתיחים
מסדרים יפה את התאנים בסיר ומוזגים מעל את הנוזל
מביאים לרתיחה עדינה ומורידים אש למינימום ומבשלים כ 20 דקות עם מכסה
מוגש עם גרגרי רימון מעל לקישוט