תבשיל בקר בפטריות פורטובלו וקבנוס חריף

 

זוהי הצעת אירוח אולטימטיבית לחג, שכן רצוי וכדאי להכין את התבשיל יומיים מראש. יש בו שילוב של מעט קארי, מה שלא הופך אותו להודי, והוא מוקרם במעט חלב קוקוס. נפלא להגיש אותו בקערות מרק, כאשר בתחתית התוספת תפוחי אדמה קטנים צלויים או אורז, ומעליו כף גדושה של התבשיל מקושט בבצל ירוק טרי, ומי שאוהב יוסיף כוסברה.

ל-8 אנשים
לשלב א'
קילו וחצי בשר בקר חתוך לקוביות קטנות (ניתן להשתמש בצלי כתף, שייטל או אפילו אנטריקוט ההבדל העיקרי יהיה בזמן הבישול)
חצי כוס שמן זית
8 בצלי שאלוט שלמים
2 בצלי שאלוט קצוצים
6 שיני שום כתוש
8 גזרים לא גדולים מקולפים
מעט טימין טרי
פלפל שחור
כפית קארי מאיכות טובה (אפשר להשתמש גם בטאנדור פייסט הנמכר בצנצנות)
מספר טיפות טבסקו
2 עגבניות מגורדות בפומפיה
מלח
כוס ציר בקר (אפשר מקובייה טובה)
2 כפות חומץ בלסמי

לשלב ב'
200 גרם קבנוס חריף, פרוס באלכסון לפרוסות בעובי סנטימטר
2 מגשי פטריות פורטובלו חתוכות לפלחים גסים
1 קופסת חלב קוקוס

אופן ההכנה
בסיר עם תחתית כבדה, במעט שמן נשחים את הבשר תוך כדי שאנו מתבלים אותו בפלפל מלח וקארי.

נוסיף את השלוט הקצוצים והשום ולאחר מספר דקות את השלוטים השלמים, הגזרים והטימין. נבשל יחדיו תוך כדי בחישה כ-10 דקות. נוסיף את העגבנייה, ציר הבקר והבלסמי, נביא לרתיחה, ננמיך את האש, ונבשל עד שהבשר מתרכך תוך כדי בחישה אקראית.

בינתיים במחבת, נטגן במעט שמן זית את הפטריות והקבנוס החריף מספר דקות.

נוסיף את כל הכבודה לתבשיל, נוסיף את חלב הקוקוס, נביא לרתיחה ונבשל יחדיו כ-10 דקות.

למרות שפע החומרים, התבשיל הוא פשוט בבסיסו ויקנה לנו שלווה נפשית רבה על ידי כך שנדע שהמנה העיקרית מוכנה ומחכה במקרר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה