תבשיל ברמונדי חלב קוקוס וכורכום

פאולין שובל מציעה מנה אותה יאהב מי שאוהב טעמים אסייתיים חזקים, גם אם לא מדובר במנה חריפה במיוחד. אם מתחשק לכם להוסיף חריפות למנה אפשר לעשות זאת על ידי הוספת ג'ינג'ר או פלפל צ'ילי לפי הטעם

מניחים את נתחי הדג בתוך הרוטב המבעבע. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10-8 דקות עד שהדגים מוכנים. צילום איל גרניט

חומרים ל-6 מנות

½ 1 ק"ג דג ברמונדי טרי מפולט וחתוך לרצועות עבות

2 גבעולי למון גראס

1 כפית זרעי כוסברה

½ צרור כוסברה

2 כפיות כורכום טחון

1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר

1 כפית כמון

1 כף סוכר חום (או סוכר דקלים)

2 כפות סויה

2 כפות זמן קנולה

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1 פחית חלב קוקוס ללא חומרים משמרים

4-3 גבעולי בצל ירוק

צילום איל גרניט
צילום איל גרניט

אופן ההכנה

מרסקים יחד את כל התבלינים במעבד מזון או בעלי ומכתש: למון גראס, כורכום, ג'ינג'ר, כמון, זרעי כוסברה וסוכר.

מכינים את הרוטב

מחממים במחבת על אש בינונית שמן.

מטגנים את הבצל עד הזהבה יפה.

מוסיפים את חלב הקוקוס ואותה כמות מים ואת הסויה.

מביאים לרתיחה.

מוסיפים את התבלינים לתוך הרוטב ומערבבים היטב.

בישול הדג

מניחים את נתחי הדג בתוך הרוטב המבעבע.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10-8 דקות, עד שהדגים מוכנים.

טועמים ומתקנים תיבול.

הגשה

מגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל ועלי כוסברה.

אופציה להגשה: אורז לבן מאודה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה