fbpx

תבשיל בשר עם ירקות אביביים ומצות

לכבוד החג מציע אבי בראל, שף רשת בורגרים, מתכון כשר לפסח
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

1/2 כוס שמן קנולה

1 בצל לבן גדול קלוף וקצוץ

2 ק"ג בשר בקר (מספר 5 או מספר 8) חתוך לקוביות 3X 3 ס"מ

10  שיני שום קלופות

6 לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים

400 גר' פול ירוק

2 לפתות לא קלופות, חתוכות לרבעים

2 שורשים פטרוזיליה קלופים וחתוכים לטבעות גסות

200 גרם אפונה טרייה

1 זר כוסברה טרייה

מלח, פלפל שחור, מוסקט מגורר דק

7 מצות (עדיף שמורות) שבורות בצורה גסה 3X 4 ס"מ

1 פלפל ירוק חריף (לאוהבי החריף)

אופן ההכנה

מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה כ-5 דקות על אש בינונית.

מוסיפים את קוביות הבשר וסוגרים את כל הקצוות היטב.

לאחר סגירתו של הבשר מכסים במים (ציר עוף/בקר עדיף) וסוגרים עם המכסה.

מבשלים ברתיחה עדינה כשעתיים.

מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים, מערבבים היטב.

מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס וחצי אגוז מוסקט מגורר.

מבשלים עוד 45 דקות. במידה וחלק מהמים התאדו, יש להוסיף עד לכיסוי הירקות והבשר בסיר.

מוסיפים את המצות השבורות לתבשיל, ומכבים מיד את האש.

סוגרים את הסיר היטב עם מכסה – המצות יתרככו מחום התבשיל ויספגו את עושר הטעמים מנוזלי הבישול.

מערבבים לפני ההגשה, ומוזגים לקערות הגשה חגיגיות.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר

×   הצטרפו לערוץ ה- Telegram שלנו