תבשיל דלעת ובטטה עם קוסקוס מלא

לכבוד הגשם הראשון והמעבר לשעון חורף מציעה סמדר "סמדי בומבה" וקנין מטעם "סוגת" מתכון לתבשיל קדרה מלאת ניחוח וקל להכנה

מחלקים את הקוסקוס לקערות הגשה. מניחים עליו מהתבשיל. מפזרים מעל שקדים וצימוקים ומגישים

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה קוסקוס מלא כמו של סוגת

300 גרם דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות

2 בטטות גדולות מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות

2 בצלים חתוכים לרצועות

1 מקל קינמון

1/2 כפית כורכום

1 כף  סוכר חום כמו של סוגת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח לפי הטעם

שמן

להגשה

שקדים קלופים

צימוקים

אופן ההכנה

יוצקים שמן לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה.

מטגנים את רצועות הבצל ומקל הקינמון במשך כ-5 דקות, עד הזהבה.
מעבירים לסיר את קוביות הדלעת והבטטה.

מוסיפים סוכר, כורכום, פלפל שחור ומלח.

מערבבים היטב ומוסיפים מים כך שכל הירקות יהיו מכוסים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל כ-40 דקות עד שהרוטב מצטמצם והירקות רכים.
מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שמופיעות על האריזה.

הגשה

מחלקים את הקוסקוס לקערות הגשה.

מניחים עליו מהתבשיל.

מפזרים מעל שקדים וצימוקים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה