fbpx

תבשיל כבש עם ארטישוק ירושלמי

חומרים:2 ק"ג כתף כבש 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לטבעות2 כוסות מים1 כוס ציר בשרטימין טרי4 גזרים חתוכים לטבעות גסות5 בצלים חתוכים לטבעותמלח ופלפלמעט שמןאופן ההכנה:חותכים את הבשר לקוביות של 2 ס"מ ומשחימים במעט שמן בסיר בינוני.במחבת נוספת מטגנים את הבצל עד שקיפות, וכן את הגזר והטימין ומטגנים כ- 5 דקות נוספות, מוסיפים את הירקות לסיר עם הבשר וכן את ציר הבשר והמים.מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה ורבע בסיר מכוסה.מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות נוספות.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים:
2 ק"ג כתף כבש
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לטבעות
2 כוסות מים
1 כוס ציר בשר
טימין טרי
4 גזרים חתוכים לטבעות גסות
5 בצלים חתוכים לטבעות
מלח ופלפל
מעט שמן

אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות של 2 ס"מ ומשחימים במעט שמן בסיר בינוני.
במחבת נוספת מטגנים את הבצל עד שקיפות, וכן את הגזר והטימין ומטגנים כ- 5 דקות נוספות, מוסיפים את הירקות לסיר עם הבשר וכן את ציר הבשר והמים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה ורבע בסיר מכוסה.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות נוספות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר