תבשיל עדשים עם טחינה וסלט

מתכון של חיים שתיים עבור יצרנית הטחינה אחוה המגישה לימי החורף תבשיל עדשים עשיר שמוגש על גבי טחינה ביתית וסלט כוסברה טרי כמנה עיקרית או מנת ביניים בארוחה משפחתית

מעל הכל מוסיפים כמות של עגבניות שרי קצוצות. בוזקים קומץ של מלח גס ומזליפים שמן זית סביב. צילום סיגל לדנהיים
מעל הכל מוסיפים כמות של עגבניות שרי קצוצות. בוזקים קומץ של מלח גס ומזליפים שמן זית סביב. צילום סיגל לדנהיים

רכיבים ל-3-4 מנות

לתבשיל

1/2 חבילת עדשים שחורות (250 גר׳) מושרות במים פושרים ל- 3 שעות

2 גזרים בינוניים קצוצים דק

1 בצל גדול קצוץ דק

5 שיני שום קצוצות או מגורדות

6-8 עגבניות שרי תמר

1 כפית שטוחה כמון

1 כפית שטוחה פפריקה

2 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל שחור

צילום סיגל לדנהיים
צילום סיגל לדנהיים

לטחינה

1 כוס טחינה מעולה כמו של אחוה

3/4 כוס מים

מיץ מרבע לימון

1/2 כפית שטוחה מלח ים

ערימת עגבניות שרי קצוצות דק דק

לסלט

צרור גדול של כוסברה טרייה שטופה וסחוטה מהמים

1 בצל בינוני

1/2 לימון

1 כפית שטוחה מלח ים

שמן זית

צילום סיגל לדנהיים
צילום סיגל לדנהיים

אופן ההכנה

להכנת התבשיל

מחממים בסיר את שמן הזית.

מוסיפים את הבצל כשהשמן חם.

מוסיפים את הגזר הקצוץ ומערבבים.

מוסיפים כמון, פפריקה ושום ומערבבים.

מוסיפים מלח ופלפל ועגבניות מערבבים.

כשהבצל הופך שקוף והרכיבים בתבשיל מתחברים, מוסיפים את העדשים המושרות והמסוננות.

מערבבים היטב ומוסיפים מים עד גובה 2 ס״מ מעל התבשיל שבסיר.

מבשלים על אש בינונית בסיר פתוח ומערבבים מפעם לפעם. התבשיל מוכן כשהעדשים מתרככות והמים נספגים לגמרי.

להכנת הסלט

קוצצים דק את הכוסברה והבצל.

מוסיפים שמן זית בנדיבות.

סוחטים חצי לימון ומוסיפים את המלח.

להכנת הטחינה

מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת טחינה שלא תהיה יבשה או נוזלית מדי.

הגשה

בצלחת הגשה יפה יוצקים מספר כפות של טחינה מוכנה, שתכסה את קרקעית הצלחת בשכבה נאה.

מעל הטחינה מוסיפים כמות רצויה של תבשיל עדשים, כך שיישארו שוליים של טחינה מסביב.

מעל העדשים מניחים ערימה של סלט כוסברה ומשטחים.

מעל הכל מוסיפים כמות של עגבניות שרי קצוצות.

בוזקים קומץ של מלח גס ומזליפים שמן זית סביב.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה