תחרות הקוסקוס הבינלאומית בסיציליה: האיטלקים ניצחו

ביום שלישי 22 בספטמבר נפתח בעיירה SAN VITO LA CAPO, אשר שוכנת בקצה הצפון מערבי של סיציליה, פסטיבל הקוסקוס הבינלאומי ה-12 – COUSCOUS FEST. הפסטיבל נפתח בסימן אחווה ושלום, תחת הסיסמא MAKE COUSCOUS NOT WAR.

בפסטיבל משתתפות שמונה נבחרות: איטליה, צרפת, טוניס, מרוקו, חוף השנהב, סנגל, ישראל והפלסטינאים, כאשר שני חברי הנבחרת הישראלית הם השף גיא פרץ והשף אלי אוזן.

ביום רביעי התחרו ארבע נבחרות, וביום חמישי התחרו הנבחרות הנותרות. נבחרת ישראל התחרת ביום חמישי בשעה 12:00.
בסוף יום חמישי הכריזו 13 השופטים על הזוכה של יום רביעי והזוכה של יום חמישי, ושתי הנבחרות הזוכות התמודדו ביניהן בגמר בשישי בצהרים, וביום שישי בערב הוכרזה הזוכה בתחרות  – נבחרת איטליה.

SAN VITO LA CAPO נמצאת באיזור TRAPANI, הנמל המערבי של סיציליה. נמל זה שימש במשך ההיסטוריה כגשר בין צפון אפריקה לבין אירופה, ולכן מורגשת בו מאד ההשפעה הצפון אפריקאית.
העיירה שלווה מאוד, ואווירת הפסטיבל משתלבת מאד יפה עם ערכי ומסורת הקוסקוס: הכנסת אורחים, אחווה, חום, אווירה מאד לא פורמלית, הנאה ושילוב של אוכל טעים עם אווירה מיוחדת.

לאחר ההגרלה נלקחו המשתתפים למטבח המרכזי על מנת להתרשם ולהגיש את רשימת המצרכים הדרושים להם.

בערב נערכה ארוחת ערב חגיגית למשתתפי הפסטיבל, ולאחריה פתיחת התחרות בכיכר המרכזית של העיירה. כל המשתתפים עלו לבמה, הוצגו, ולאחר מכן כל המשתתפים שפכו ביחד קוסקוס לתוך קערה כסמל לאחווה, התפייסות ושיתוף.
מחוץ לתחרות ישנם ביתנים אשר מציעים קוסקוס וכוס יין ב-10 יורו. בנוסף ישנם דוכנים רבים של כלים אותנטיים, ומוצרי מזון מקומיים המיוחדים לאיזור

מנחת ערב הפתיחה ציינה שהפסטיבל הינו חלק מסך המאמצים להשכין שלום בין ישראל לפלסטינאים. הנבחרת הפלסטינאית, אגב, מורכבת משני שפים: שף מלון אינטרקונטיננטל ביריחו, ושף מלון קזנובה בבית לחם (בתמונה: חברי שתי הנבחרות).

ביום רביעי התחרו צרפת, מרוקו, טוניסיה וסנגל. מתוכן עלתה סנגל לגמר (עליית הנבחרות לגמר נקבעה על פי ניקוד הקהל שנכח באולם).
ביום חמישי התחרו ישראל, חוף השנהב , איטליה ופלסטין.

השפים גיא פרץ ואלי אוזן הציגו מנה של קוסקוס מלא, מלווה ברולדת כבש ופירות יבשים וסלט רימונים שקדים ופטרוזיליה. המנה זכתה לתשבחות רבות בזכות הגיוון הרב, צורת ההגשה והמסר הרב תרבותי המשלב את כל המטבחים של ישראל.
אחת השופטות הצרפתיות ציינה שהמנה מוצגת מאוד יפה, והיא חגיגית מאוד.

נבחרת חוף השנהב הציגה קוסקוס המיוצר ממניוק (דגן הגדל באפריקה) בליווי דג ופלפלים קלויים.
הנבחרת האיטלקית הציגה קוסקוס עם דגים כמסורת איזור טרפני.

הנבחרת הפלסטינאית הציגה את הקוסקוס הפלסטינאי הנקרא מפתול. את המפתול מכינים מבורגול עטוף בקמח חיטה, בשונה מהקוסקוס שמכינים מסולת חיטה. המפתול היה מלווה בטונה צרובה.
רמת המנות היתה גבוהה, וייצגה קשת רחבה של טעמים ואפשרויות להכנת והגשת הקוסקוס.
מבין נבחרות אלה עלתה לגמר הנבחרת האיטלקית.

ביום שישי התחרות הסתיימה. הנבחרת האיטלקית נבחרה כמנצחת על ידי חבר השופטים המקצועיים, ונבחרת סנגל נבחרה כחביבת הקהל.
טקס הסיום נערך באווירה חגיגית, והסתיים בהכרזת הנבחרת האיטלקית כזוכה, כאשר כל הנבחרות עולות יחד על הבמה וזוכות לתשואות הקהל.
דבר אחד בטוח: הקוסקוס ניצח.

אבי שריקי הוא מנכ"ל חברת קוסקוס מזון, המתמחה בייצור קוסקוס להכנה קלה ומהירה

צילומים: אבי שריקי






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה