במסגרת תחרות "הדבש הישראלי הטעים ביותר" ובה השתתפו כ-35 מכוורות מרחבי הארץ, זכו מכוורות בתואר הדבש הטוב והטעים ביותר.
התחרות נערכה לקראת "פסטיבל הדבש 2005" שהתקיים בחודש ספטמבר ע"י מועצת הדבש, במסגרתו כ-20 מכוורות פתחו את דלתן למבקרים והציעו סיורים במכוורת ומגוון פעילויות שונות.
בתחרות "הדבש הזני הישראלי הטעים ביותר" השתתפו כ-35 מכוורות מכל רחבי הארץ ששלחו כ-80 צנצנות דבש ב-4 קטגוריות שונות – דבש פרחי בר, דבש הדרים, דבש פרחי אקליפטוס ודבש המכוורת (דבש המיוחד לכל מכוורת ומכוורת). את סוגי הדבשים השונים טעמו 8 שופטים מתחום המזון שהחליטו לפי קריטריונים של טעם, צבע, מרקם ומראה.
הדבשים שהוכרזו כדבשים הטעימים ביותר הם:
דבש מכוורת – יורם פז ממכוורת עמק חפר (דבש הדרים ולימון) ומכוורת נחמני מיקנעם (דבש פרחי אזוב.)
דבש פרחי בר- מכוורת בנש מבית הלל
דבש הדרים- מכוורת מור מירקונה
דבש אקליפטוס- מכוורת רביד מבית עובד
בסיום האירוע נתרמו כל צנצנות הדבש האיכותי (כ-80 קילו) לעמותת "פתחון לב".
מועצת הדבש: טל. 03-5621515