מצרכים:
2 כוסות אפונה קפואה
1ראש שומר
2 גבעול סלרי
1 בצל בינוני
2 שיני שום כתוש
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כף מרק עוף
2 פרוסות לימון קלוף
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
לחתוך את השומר לפרוסות עבות.
את הסלרי לחתוך באורך 5 ס"מ.
לקצוץ את הבצל.
להניח סיר עם 3 כפות שמן על להבה ולטגן את הבצל עד לשקיפות.
להוסיף לסיר את התבלינים ולערבב כ- 20 שניות לפתיחת טעמים.
להוסיף את השום, הסלרי, השומר, פרוסות הלימון ו- 3 כוסות מים לסיר.
להביא לרתיחה.
להוסיף את ראשי הארטישוק במצב קפוא, ובעזרת כף לצקת מהנוזלים על ראשי הארטישוק.
לכסות את הסיר ולבשל כ- 25 דקות.
לאחר הבישול להוסיף 1 כוס מים, אפונה ופטרוזיליה.
לצקת בעזרת כף מהנוזלים על תכולת הסיר.
לכסות במכסה ולבשל עוד 25 דקות עד צמצום הנוזלים.
מומלץ להגיש חם בתוספת אורז.
צילום אורטל חזן