תחתיות ארטישוק ממולאות עם אפונה ושומר

מצרכים:2 כוסות אפונה קפואה1ראש שומר2 גבעול סלרי1 בצל בינוני2 שיני שום כתוש1 כפית שטוחה פלפל שחור1/2 כפית כמון1/2 כפית כורכום חופן פטרוזיליה קצוצה1 כף מרק עוף2 פרוסות לימון קלוף3 כפות שמןאופן ההכנה:לחתוך את השומר לפרוסות עבות.את הסלרי לחתוך באורך 5 ס"מ.לקצוץ את הבצל.להניח סיר עם 3 כפות שמן על להבה ולטגן את הבצל עד לשקיפות.להוסיף לסיר את התבלינים ולערבב כ- 20 שניות לפתיחת טעמים.להוסיף את השום, הסלרי, השומר, פרוסות הלימון ו- 3 כוסות מים לסיר.להביא לרתיחה.להוסיף את ראשי הארטישוק במצב קפוא, ובעזרת כף לצקת מהנוזלים על ראשי הארטישוק.לכסות את הסיר ולבשל כ- 25 דקות.לאחר הבישול להוסיף 1 כוס מים, אפונה ופטרוזיליה.לצקת בעזרת כף מהנוזלים על תכולת הסיר.לכסות במכסה ולבשל עוד 25 דקות עד צמצום הנוזלים.מומלץ להגיש חם בתוספת אורז.צילום אורטל חזן

מצרכים:
2 כוסות אפונה קפואה
1ראש שומר
2 גבעול סלרי
1 בצל בינוני
2 שיני שום כתוש
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כף מרק עוף
2 פרוסות לימון קלוף
3 כפות שמן

אופן ההכנה:
לחתוך את השומר לפרוסות עבות.
את הסלרי לחתוך באורך 5 ס"מ.
לקצוץ את הבצל.
להניח סיר עם 3 כפות שמן על להבה ולטגן את הבצל עד לשקיפות.
להוסיף לסיר את התבלינים ולערבב כ- 20 שניות לפתיחת טעמים.
להוסיף את השום, הסלרי, השומר, פרוסות הלימון ו- 3 כוסות מים לסיר.
להביא לרתיחה.
להוסיף את ראשי הארטישוק במצב קפוא, ובעזרת כף לצקת מהנוזלים על ראשי הארטישוק.
לכסות את הסיר ולבשל כ- 25 דקות.
לאחר הבישול להוסיף 1 כוס מים, אפונה ופטרוזיליה.
לצקת בעזרת כף מהנוזלים על תכולת הסיר.
לכסות במכסה ולבשל עוד 25 דקות עד צמצום הנוזלים.
מומלץ להגיש חם בתוספת אורז.

צילום אורטל חזן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר