תחתיות ארטישוק ממולאות קינואה

מעבירים את תחתיות הארטישוק הממולאות בקינואה לסיר הרוטב ומבשלים כ-10 דקות. מרטיבים מדי פעם את התחתיות הממולאות ברוטב
חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, מציעה מתכון טעים וקל להכנה שממיר בשר טחון בו משתמשים לעתים במילוי תחתיות ארטישוק בקינואה בריאה יותר

רכיבים

8 תחתיות ארטישוק (אפשר להשתמש בקפואות)

1/2 כוס קינואה מבושלת

3 בצלים בגודל בינוני קצוצים דק

2 שיני שום כתושות

1 עגבנייה קלופה וחתוכה

1גזר מגורר דק

מיץ מחצי לימון

מיץ מתפוז או מקלמנטינה

מלח, פלפל

עשבי תיבול – פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, נענע

2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה

הכנת הארטישוק

מרתיחים 3 כוסות מים ומעט מלח.

מוסיפים את תחתיות הארטישוק.

מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ- 10 דקות עד להתרככות.

מסננים את המים ומצננים.

הכנת המילוי

מטגנים בצל אחד עם כפית שמן זית.

מוסיפים שן שום, עגבנייה וגזר ומערבבים.

מתבלים במלח ופלפל.

מאדים עד שהגזר יתרכך מעט.

מוסיפים את הקינואה המבושלת ואת עשבי התיבול.

מערבבים היטב.

מאדים עוד כ- 5 דקות לספיגת טעמים.

ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הקינואה.

הכנת הרוטב

מטגנים 2 בצלים עם כפית שמן זית עד הזהבה.

מוסיפים שן שום, מלח, מיץ לימון ומיץ תפוז.

מביאים לרתיחה.

מעבירים את תחתיות הארטישוק לסיר הרוטב ומבשלים כ- 10 דקות.

מרטיבים מדי פעם את התחתיות הממולאות ברוטב.

להגשה

יוצקים את הרוטב על התחתיות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר