תל קדאיף

 

חומרים לתבנית בגודל: 20*30 ס"מ:
לסירופ סוכר:
240 מ"ל (1 כוס) מים מינרליים או מסוננים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית מי ורדים
לבסיס ולציפוי:
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאת "תנובה" מומסת

למלית:
1 קוטג' "תנובה" 5%
1/2 גליל גבינת "פרומעז" מגורר גס
3 כפות סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד לקבלת נוזל צלול. מעבירים למקרר.
מכינים את הבסיס והציפוי: מפרידים ומאווררים בעדינות את אטריות הקדאיף. יוצקים את החמאה וממשיכים לערבב עד שכל החמאה נספגת.
מרפדים תבנית משומנת במחצית מהאטריות.
מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית.
מסדרים על הבסיס בשכבה אחידה ומניחים מעל את יתרת תערובת האטריות.
אופים כ-25 דקות עד להזהבה.
יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה.
מצננים כ-10 דקות ומגישים חמים.

מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר השף הלבן: www.chef-lavan.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה