תל קדאיף

חומרים לתבנית בגודל: 20*30 ס"מ:לסירופ סוכר:240 מ"ל (1 כוס) מים מינרליים או מסוננים150 גרם (3/4 כוס) סוכר1 כפית מי ורדיםלבסיס ולציפוי:300 גרם אטריות קדאיף100 גרם חמאת "תנובה" מומסתלמלית:1 קוטג' "תנובה" 5%1/2 גליל גבינת "פרומעז" מגורר גס3 כפות סוכראופן ההכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות.מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד לקבלת נוזל צלול. מעבירים למקרר. מכינים את הבסיס והציפוי: מפרידים ומאווררים בעדינות את אטריות הקדאיף. יוצקים את החמאה וממשיכים לערבב עד שכל החמאה נספגת. מרפדים תבנית משומנת במחצית מהאטריות.מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית. מסדרים על הבסיס בשכבה אחידה ומניחים מעל את יתרת תערובת האטריות. אופים כ-25 דקות עד להזהבה. יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה. מצננים כ-10 דקות ומגישים חמים.מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר השף הלבן: www.chef-lavan.co.il

חומרים לתבנית בגודל: 20*30 ס"מ:
לסירופ סוכר:
240 מ"ל (1 כוס) מים מינרליים או מסוננים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית מי ורדים
לבסיס ולציפוי:
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאת "תנובה" מומסת

למלית:
1 קוטג' "תנובה" 5%
1/2 גליל גבינת "פרומעז" מגורר גס
3 כפות סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד לקבלת נוזל צלול. מעבירים למקרר.
מכינים את הבסיס והציפוי: מפרידים ומאווררים בעדינות את אטריות הקדאיף. יוצקים את החמאה וממשיכים לערבב עד שכל החמאה נספגת.
מרפדים תבנית משומנת במחצית מהאטריות.
מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית.
מסדרים על הבסיס בשכבה אחידה ומניחים מעל את יתרת תערובת האטריות.
אופים כ-25 דקות עד להזהבה.
יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה.
מצננים כ-10 דקות ומגישים חמים.

מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר השף הלבן: www.chef-lavan.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר