תפוחי-אדמה אפויים עם גבינה

 

מצרכים ל- 6 מנות:
תבנית פיירקס 40×25 ס"מ
8 תפוחי-אדמה בינוניים ומאורכים
8 פרוסות דקות גבינת עמק או כלבי
1 כוס מרק ירקות צח ( כף אבקת מרק בכוס מים רותחים)
קורט סוכר
פלפל אדום חריף לטעם
פפריקה מתוקה לטעם
לקישוט מעט עלי שמיר
1 מיכל שמנת מתוקה עמידה
מעט מרגרינה לשימון התבנית
נייר אלומיניום

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי-האדמה וחוצים לאורכם.
משמנים את התבנית במעט מרגרינה.
מניחים כל מחצית תפוח-אדמה על קרש חיתוך, וחותכים חתכים עמוקים מאד ברווחים של 1/2 ס"מ.
מקפידים להעביר בשלמותם את תפוחי-האדמה החתוכים לתבנית.
מניחים על כל תפוח-אדמה פרוסת גבינה.
יוצקים את המרק והשמנת.
משמנים מעט את נייר האלומיניום,
מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים בחום גבוה (220°) כ- 15 דקות.
מסירים את נייר האלומיניום.
מנמיכים את חום התנור לבינוני (175°) וממשיכים לאפות עד לריכוך תפוחי-האדמה.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י"ט בניסן תשס"ט, חוה"מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג'יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ'יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה