תפוחי-אדמה נוסח אוקלהומה

 

מצרכים:
8 תפוחי-אדמה גדולים
4 בצלים בינוניים
100 גרם מרגרינה קשה
1 כף שום טרי כתוש או אבקת שום
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לטעם
מרגרינה קשה לשימון התבנית

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי-האדמה, פורסים לפרוסות דקות ומשהים בקערת מים קרים למניעת השחרה.
מסננים ומייבשים את פרוסות תפוחי-האדמה .
פורסים את הבצלים לטבעות דקות.
משמנים כלי חסין חום מניחים שכבת תפוחי-אדמה ומפזרים חתיכות קטנות של מרגרינה.
מערבבים בקערית את השום, פפריקה, מלח ופלפל ומתבלים בתערובת התבלינים.
מניחים שכבת בצל ושכבת תפוחי-אדמה.
ממשיכים בהנחת השכבות ומסיימים בשכבת תפוחי-אדמה.
מתבלים ומפזרים חתיכות קטנות של מרגרינה על כל שכבה של תפוחי-אדמה. אופים כ- 40 דקות בחום של 200° .
המאפה מוכן כאשר תפוחי-האדמה מזהיבים ומתרככים.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י”ט בניסן תשס”ט, חוה”מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג’יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ’יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה