תפוחים ותמרים לט"ו בשבט

תכירו את התפוח האמריקאי: USAEC היא מועצה המאגדת חמש מדינות המגדלות תפוחים, בהן גדלים 40% מהתפוחים בארה"ב בשלל זנים, כולל דלישס זהוב, גלה, גרני סמיט, אמפייר, דלישס, האניקריספ, יונתן זהוב, פוג'י ומקינטוש

בחמש מדינות גדלים 40% מהתפוחים בארה"ב בשלל זנים
בחמש מדינות גדלים 40% מהתפוחים בארה"ב בשלל זנים

חומרים

100 גרם תמרים קצוצים דק

2 כפות ליקר

מעט שמן, רצוי בספריי

2 כפות סוכר חום

2 כפות צנוברים קלויים

קליפת לימון

חצי כפית קינמון טחון

50 גרם חמאה

4 תפוחי גרני סמית ירוקים

כוס מיץ תפוחים טבעי

כדור גלידה וניל או יוגורט

אופן ההכנה

משרים את התמרים בליקר או קוניאק למשך שעתיים.

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית ומכניסים את התמרים, הסוכר, הצנוברים וקליפת הלימון ואופים כ-7 דקות. מערבבים היטב.

מוציאים בסכין חדה את לב התפוח מבלי לפגוע בתחתית, ממלאים בתמרים ובצנובר.

שופכים את מיץ התפוחים בתבנית ואופים במשך 40 דקות – כדאי להשקות בזמן האפייה את התפוחים מדי פעם בנוזלים שבתבנית.

מגישים חם עם כדור גלידת וניל או יוגורט.

 

המתכון מוגש ע"י יובל בר-נר, נציג מועצת התפוחים האמריקאית (USAEC) בישראל






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה