תפוחים מזוגגים, שמנת חמוצה וגרנולה פינוקי בריאות

זיגוג התפוחים3 תפוחים חמוצים 'גראן סמית' / 'גראנד אלכסנדר'250 גרם סוכר לבן50 גרם חמאה לא מלוחה, קרה, חתוכה לקוביותקולפים את התפוחים, חוצים לאורכם, כל חצי פורסים ל- 3 פלחים אורכיים.במחבת כבדה ממיסים את הסוכר עד לקרמל זהוב.מכניסים את התפוחים לתוך הקרמל, מערבבים, הקרמל בשלב זה יאבד טמפ' וייקרש מעט, מגבירים את האש, הקרמל חוזר להיות נוזלי ומתחיל לגעוש, מערבבים מפעם לפעם.5 דקות לאחר הכנסת התפוחים לקרמל, יעלה ממנו ריח עמוק של התפוחים, זה התחלת התהליך של יציאת הנוזלים מן התפוח אל הסוכר.5 דקות לאחר מכן ייעשו התפוחים שקופים וצבעם ייהפך לזהוב.מכניסים פנימה את קוביות החמאה, מערבבים, הריח הטוב בעולם של תפוחים מזוגגים בחמאה יפשוט בבית, מכבים את האש.הרכבת המנהתפוחים מזוגגיםכף שמנת חמוצה לכל צלחתכף גרנולה פינוקי בריאות של תלמה לכל צלחתמניחים שלושה פלחים של תפוחים על כל צלחת, מוסיפים מן הרוטב כך שתיווצר שלולית יפה בתחתית הצלחת.פותחים גביע שמנת חמוצה, לא מערבבים, מכניסים לתוכו כף ומוציאים 'סקופ' מן השמנת החמוצה, כמו כדור גלידה, מניחים על השלולית, במיקום הכי יפה.מפזרים מעל לתפוחים את הגרנולה. אוכלים חם.

זיגוג התפוחים
3 תפוחים חמוצים 'גראן סמית' / 'גראנד אלכסנדר'
250 גרם סוכר לבן
50 גרם חמאה לא מלוחה, קרה, חתוכה לקוביות

קולפים את התפוחים, חוצים לאורכם, כל חצי פורסים ל- 3 פלחים אורכיים.

במחבת כבדה ממיסים את הסוכר עד לקרמל זהוב.

מכניסים את התפוחים לתוך הקרמל, מערבבים, הקרמל בשלב זה יאבד טמפ' וייקרש מעט, מגבירים את האש, הקרמל חוזר להיות נוזלי ומתחיל לגעוש, מערבבים מפעם לפעם.

5 דקות לאחר הכנסת התפוחים לקרמל, יעלה ממנו ריח עמוק של התפוחים, זה התחלת התהליך של יציאת הנוזלים מן התפוח אל הסוכר.
5 דקות לאחר מכן ייעשו התפוחים שקופים וצבעם ייהפך לזהוב.

מכניסים פנימה את קוביות החמאה, מערבבים, הריח הטוב בעולם של תפוחים מזוגגים בחמאה יפשוט בבית, מכבים את האש.

הרכבת המנה
תפוחים מזוגגים
כף שמנת חמוצה לכל צלחת
כף גרנולה פינוקי בריאות של תלמה לכל צלחת

מניחים שלושה פלחים של תפוחים על כל צלחת, מוסיפים מן הרוטב כך שתיווצר שלולית יפה בתחתית הצלחת.

פותחים גביע שמנת חמוצה, לא מערבבים, מכניסים לתוכו כף ומוציאים 'סקופ' מן השמנת החמוצה, כמו כדור גלידה, מניחים על השלולית, במיקום הכי יפה.

מפזרים מעל לתפוחים את הגרנולה. אוכלים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר